Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Kada čujete razlog, rešićete se OVE NAVIKE ZAUVEK: Zbog čega ne treba gledati UVEČE NA SAT?

Iako mnogi imaju običaj da to rade, ova navika nije dobra.

1628963974_people-2566433_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

San je jako važan za zdravlje, a mnoge stvari koje nesvesno činimo pred spavanje mogu i te kako da utiču na kvalitet sna.

Jedan od najčešćih problema je nesanica, koju možete lako izazvati, ali je ne možete lako pobediti.

Pročitajte još: Povećanje kilaže, gubitak energije, depresija: Stručnjaci objašnjavaju zbog čega ne treba da odete na spavanje "praznog stomaka"

Ruski doktor Mjasnikov smatra da se možete rešiti nesanice ako promenite jednu čestu, nesvesnu naviku.

Naime, prema njegovim rečima, gledanje na sat uveče sprečava nas da utonemo u san.

Doktor Mjasnikov tvrdi da se kada gledate na sat javljaju misli o skorom buđenju, pa je mozak zbunjen.

Pored toga, brojčanik sata je često svetao, pa je i to još jedan zbunjujući nadražaj.

On takođe preporučuje da idemo u krevet uvek u isto vreme, bilo da se radi o radnim danima ili vikendu, jer se na taj način ustaljuje ritam spavanja. 

Još jedna navika koja može uticati na nesacinu je ležanje na krevetu tokom dana.

Ako ne možemo da zaspimo 20 minuta nakon što smo otišli u krevet, doktor Mjasnikov savetuje da ustanemo i da se prošetamo, jer ćemo na taj način umiriti organizam, ali je jako važno da tokom te šetnje ne koristimo mobilni telefon, ne gledamo televiziju, ne jedemo i ne pijemo, pa čak ni vodu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas