· · Коментари: 0
АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА

Може и без ЗУБАРА: Доносимо вам природни лек који БРИШЕ ЗУБОБОЉУ у само неколико минута

Јак бол у зубу може бити последица различитих чинилаца, али природа има лек за прву помоћ

1611266066_karanfilic.jpg
Фото: Pixabay

Јака зубобоља може резултирати јаким болом у глави и мигренама. Осим тога, она може ограничити ваше свакодневне активности и везати вас за кревет.

Док се не одважите и одете код зубара, испробајте овај најбољи природни лек против зубобоље којим се у Индији редовно служе.

Прочитајте још: Акне - њихово место на лицу открива ваше унутрашње тегобе

Многи се боје зубара и одгађају одлазак у ординацију па трпе бол или се кљукају таблетама против болова. Док се не одважите и одете код зубара, испробајте овај најбољи природни лек против зубобоље којим се у Индији редовно служе.

Каранфилић

Каранфилић, који користимо у кухињи као зачин, у Индији се користи и за зубобољу.

Чим осетите бол зуба или десни, ставите комадић каранфилића на болно место па чврсто загризите. Држите тако 15 минута до пола сата. Бол ће се постепено смањивати, а потом и заиста нестати.

Прочитајте још: Све о кремама за подручје око очију: Да ли сте знали да се наносе само једним прстом?

Уље каранфилића

Када је зубобоља јача, користите уље од каранфилића које делује попут анестетика. Након стављања уља на болно место, на десни изнад или испод болног зуба, умасирајте мало уља и  бол ће се ублажити у рекордном року, као када код зубара добијете анестезију.

Осим анестетичког деловања, уље каранфилића делује противупално па ублажава и узрок боли, а добро је и за свеж дах.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.