Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
савети

Мучи вас анксиозност: Четири савета који вам могу помоћи да изађете на крај са њом

Трикови и савети који вам могу бити од велике помоћи

1647770574_anksii.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Анксиозност данас погађа све више људи. Ово стање би било најпожељније и најадекватније да превазиђете уз помоћ професионалног и школованог лица. Постоје различите методе које се примењују у терапији. Али, можете пробати и одређене вежбе које вам могу помоћи да умањите осећај анксиозности  у стресном тренутку.

1. Медитација

Медитација је постала саставни део живота многих јер помаже у смањивању тензије и стреса и у побољшању фокуса и концентрације. Приликом медитације, јако је важна контрола дисања јер помаже да се тело и ум умире. Људи медитирају на различите начине - седећи, лежећи, док неки воле да шетају док медитирају.

Прочитајте још: Три начина да брже победите НЕСАНИЦУ: За почетак читајте овај жанр

2. Позовите пријатеље

Сваки проблем је лакши када се подели. Чим осетите да вас обузима осећај анксиозности позовите пријатеље. Они ће вам помоћи да много реалније сагледате ситуацију - подсетиће вас да је реални проблем многи мањи од оног који сте  креирали у својој глави. Пријатељи могу заједно са вама да сагледају околности и ситуацију што вам, у том тренутку, може доста значити.

3. Дисање

Усредсређивање на дисање може значајно помоћи код смиривања бујице мисли. Један од стручњака, предложио је следећи метод: удахните полако кроз нос и паралелно бројите до 4, затим задржите дах 7 секунди, а потом 8 секунди издишите на уста. Ово дисање се препоручује 2 пута дневно, а многи сматрају и да је корисно уколико патите од несанице.

4. Престаните да кривите себе

Много људи ће окривити себе кад крену да осећају анксиозност. Ако кривите себе и питате се шта није у реду са вама и зашто не можете да се изборите са тим, осећаћете још већи интезитет страха и огорчености. Али никада не треба да сметнете са ума да се много њих бори са истим осећајем као и ви и да вас то не дефинише. Прихватите тај осећај без личне кривице. Лакше ћете решити проблем уколико престанете да теретите и додатно кривите себе.  

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas