· · Коментари: 1
ЗДРАВЉЕ

Да ли знате шта је атопијски дерматитис? Ово су симптоми

Кожа као највећи орган на човечијем телу, подложна је бројним обољењима

1604326550_Depositphotos_58673131_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Иако многима звучи невероватно, али и кожа може да оболи од астме. Ово обољење назива се атопијски дерматитис или екцем.

Прочитајте још: ЧУВЕНИ лекар МОЛОХОВ се куне у КРАЉА ЈЕСЕНИ и ЦАРА ЗИМЕ: Руси лече 20 БОЛЕСТИ белим кореном!

Обољење коже је хронично и није преносиво. Кожа постаје сува и затегнута,  а појављује се у виду осипа и пликова који веома сврбе. Лек још увек није пронађен, али се може ублажити правилном исхраном.

Изазивачи астме

Поред тога што је кожна астма наследно обољење, она може да настане и услед стреса, или као алергијска реакција на загађену околину, одређене намирнице или пак због дисбаланса хормона. Према статистикама, припаднице лепшег пола чешће обољевају.

Прочитајте још: ДЕЦА која кашљу дуже од ДВЕ НЕДЕЉЕ имају ПРОБЛЕМ који лако РЕШАВАЈУ ДОКТОРИ

Лечење кожне астме

Поред тога што дерматолози саветују да се обуздате од чешања, избегавајте контакт с водом, стрес и редовно вежбајте. Такође, кожну астму може да изазове прашина, па редовно чистите животни простор. У исхрану уведите храну богату витамином Б и омега 3 масним киселинама, а кожу мажите кремама које садрже витамин Е.

                              Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.