· · Коментари: 0
САВЕТИ

Ово су одлике интелигентних људи

За мерење интелигенције постоје тестови, али постоје и други начини да проверите своју интелигенцију

1629651953_inteligencija.jpg
Фото: Пиxабаy

Управо до тих параметара за једноставније мерење интелигенције дошли су научници након више истраживања.

Прочитајте још: Опрез, ЧАЈ постаје НЕЗДРАВ ако му додајете ШЕЋЕР, МЛЕКО, па чак и ЛИМУН

Ово су примери по којима се може одредити ниво интелигенције. Уколико се проналазите у овоме то значи да сте интелигентнији од већине. Проверите!

Музичко образовање

Интелигенција може да се развија у раном периоду живота, а један од ефикаснијих начина да развијете интелигенцију јесте и музичко образовање. Уколико сте похађали било какве часове музике док сте били деца – сигурно сте се ментално развили боље од оних који нису.

Мања телесна маса

Научници су се бавили и начином на који тело, односно килажа одражава ниво интелигенције код појединца, па су према томе дошли до закључка да мање интелигентна деца кад одрасту буду дебља.

Старија деца

Научници су истраживањем дошли до закључка да су старија деца у породици интелигентнија. Уколико имате млађе од себе браћу или сестре – можете бити сигурнији да имате потенцијал за вишом интелигенцијом од оних који су млађи у својој породици.

Мачка као кућни љубимац

Познато је да су мачке, поред паса, омиљени кућни љубимци. Међутим, изгледа да људи из више разлога бирају мачке или псе за љубимце. Наиме, према неким студијама, људи који имају мачку за кућног љубимца имају и виши степен интелигенције, док су људи са псима – отворенији за комуникацију.

Висока деца

Уколико сте као дете били високи или барем виши од већине својих вршњака онда ви спадате у групу о којој су научници са Принстона изучавали. Наиме, према њиховој студији из 2008. године, деца која су висока боље су урадила тестове интелигенције, а као одрасле особе више су зарађивали.

Леворуки

Феномен леворуких људи, којих има само 10 одсто на свету, не престаје на интригира, па су се тако научници бавили и утицајем овог феномена на мозак, односно интелигенцију. Испоставило се да су леворуки склони криминалним радња, обрнутим размишљањем и креативним и новим идејама.

Често забринути

На одређени начин особе које су често забринуте и које о свему пуно размишљају и брину се – интелигентније су од осталих. Управо ови људи имају боље резултате тестова вербалне интелигенције у односу на оне који се не брину превише.

Прочитајте још: Идеалан начин за поподневно разбуђивање

Духовити

На основу истраживања у ком је учествовало 400 студената психологије, чији је задатак био да реше тест апстрактног размишљања и вербалне интелигенције, дошло се до закључка да су духовитији људи интелигентнији. Испитаници у овом истраживању су имали задатак да напишу неколико натписа за карикатуре које су биле пред њима, што је касније било оцењивано. Они који су имали боље резултате на ИQ тестовима били су и духовитији.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.