· · Komentari: 0
PRIRODNI LEK

Pored BELOG LUKA, ovo su najmoćniji prirodni ANTIBIOTICI

Predstavljamo vam prirodne lekove koje morate imati u svojoj kućnoj apoteci.

1632416114_seasoning-1631560_1920.jpg
Foto: Piksabej

Antibiotska dejstva belog luka poznata su od davnina, a pored njega postoji još prirodnih lekova koji pomažu kod raznih bolesti poput prehlade, gripa, zubobolje, raznih respiratornih infekcija.

Pored toga, ovi prirodni proizvodi i te kako pozitivno utiču na imunitet, jačajući odbrambeni mehanizam organizma.

Pročitajte još: TUŠT: Lekovita biljka koja se smatra KOROVOM, a zdravija je od SPANAĆA

Pored belog luka, ovo su najmoćniji prirodni antibiotici, koje bi trebalo imati u kućnoj apoteci.

Med

Za med se zna da ima antimikrobna svojstva. Takođe, on je odličan za tretiranje upala disajnih puteva, ali i za previjanje rana. Med sadrži organske kiseline, minerale u tragovima, antimikrobna jedinjenja, vitamine C, A i beta-karoten, kao i sve minerale B-kompleksa.

Pored toga, med sadrži i visoku koncentraciju hidrogen peroksida i mravlje kiseline koji imaju antibakterijska svojstva.

Čajevac

Eterično ulje ove biljke takođe ima antibakterijsko dejstvo. Pomaže kod atletskog stopala, gljivične infekcije noktiju, herpesa, svih kožnih upala, uključujući akne, rane i opekotine, kao i u lečenju tvrdih i bolnih čireva. Takođe, eterično ulje čajevca odlično je i u uklanjanju peruti.

Ipak, za razliku od drugih prirodnih antibiotika, čajevac se nikada ne sme uzimati oralno jer može da uzrokuje ozbiljne nuspojave, a kod primene na koži treba ga razrediti jer može da izazove alergijsku reakciju, zato što je mnogo jako.

Žalfija i majčina dušica

Obe ove biljke imaju jaka antiseptička dejstva, i najčešće se upotrebljavaju kod upala grla, uključujući i bakterijsku anginu. Oralno se mogu uzimati i za upale gornjih i donjih disajnih puteva, a kod kožnih upala primenjuju se spolja.

Žalfija se preporučuje kao tečnost za ispiranje upaljenih desni a pomaže i kod afti, dok je majčina dušica izvanredan lek protiv kašlja jer kod produktivnog kašlja podstiče iskašljavanje, a suvi kašalj umiruje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.