Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИНТЕРЕСАНТНО

Занимљива исраживања која ће се посебно допасти МУШКАРЦИМА: Четири разлога због којих је добро пити ПИВО

Пиво има доста здравствених бенефита, ако се пије у ограниченим количинама.

1633082500_beer-g197a1dd06_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Многи имају обичај да се након напорног и стресног дана код куће опусте уз чашу омиљеног пива. Поред овог опуштајућег ефекта, пиво има још много здравствених бенефита, што су доказала различита научна истраживања.

Научници кажу да је пола литра пива на дан максимална количина како бисмо осетили бољитак у нашем организму.

Прочитајте још: Зашто је ипак добро да плачемо? Наука има разлоге

Ово су разлози због којих је добро пити пиво, наравно у препоручљивим количинама.

Пиво смањује ризик од појаве дијабетеса

Шанса за развој дијабетеса је мања код људи који редовно пију пиво у односу на оне који не пију, показала је студија објављена у Европском удружењу за проучавање дијабетеса (Еуропеан Ассоциатион фор тхе Студy оф Диабетес).

Наиме, они који попију једно до шест пива током седмице, имају 21 посто мању шансу за развој ове болести, тврде стручњаци.

Фото: Пиксабеј

Пиво јача мозак и кости

Према једном истраживању, људи који су попили неколико пива били су бржи у решавању загонетки од својих трезних колега и то за чак 30 посто, и то због јако важног састојка који се налази у пиву.

Стручњаци кажу да пиво садржи силицијум који помаже у очувању когнитивних способности, али и костију.

Садржај силицијума у биолошки прихватљивом облику у пиву је толико висок да његова конзумација у умереним количинама може благотворно да утиче на здравље костију, објашњено је у истраживању научника објављеном у америчком научном часопису за храну и пољопривреду (Јоурнал оф тхе Сциенце оф Фоод анд Агрицултуре).

Пиво снижава крви притисак

Испијање пива у умереним количинама штити срце и помаже и у снижавању крвног притиска. Спроведено испитивање на 70.000 жена у доби од 25 до 42 године старости показало је да су оне које су пиле умерену количину пива имале нижи крвни притисак од жена које су испијале умерене количине вина или других алкохолних пића.

Пиво чиси зубе

Иако је позната чињеница да алкохол може оставити тамније мрље на зубима, пиво их заправо чисти. Према истраживању објављеном у часопису "Јоурнал оф Биомедицине анд Биотецхнологy", пиво може спречити стварање бактерија у устима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas