· · Коментари: 1
100

Принц Филип је доживео стоту захваљујући доручку у 8.30, а јео је увек ОВУ храну

Принц Филип је здрав доживео дубоку старост захваљујући редовном животу, а многи мисле да је доручак био кључан.

1618232683_w_56814889.jpg
Фото: ЕПА

Принц Филип је сваког јутроа доручковао у 8.30 и за то време је слушао Радио. Никада није кршио ову дневну рутину и тако је провео и последње дане.

Прочитајте још: ПОСЛЕДЊА ВЕСТ са британског двора: Хари ће присуствовати испраћају деде, а ево шта је са МЕГАН МАРКЛ

Принц Филип је био 73 година у браку са краљицом Елизабетом и сматра се да је то најдужи краљевски брак у историји БРитаније.

Кафа и чај
Филип је волео да почне дан са кафом и кашикицом шећера, док је краљица пила чај Earl Grey.

Принц је сваког јутра седео за истим столом, служиле су га исте слуге и јео је иста јела. Доручковао је овсену кашу, а пахуљице су чували у пластичним кутијама! На столу се увек налазиле и две врсте мармеладе, као и флаша јаворовог сирупа. После тога је пио јогурт и јео чинијицу са свежим воћем.

Када је пада киша доручковали су у краљичиним приватним просторијама.

Када је време било ружно доручковали су у краљичиним одајама на првом спрату где собе имају поглед на Бекингемски врт. Сваки пут су седели на свом месту, а сто је увек био постављен на исти начин. Током доручка су разговарали о обавезама које их чекају.

Прочитајте још: Знате ли зашто Дајана није носила "Шанел": Тајна је у испреплетаним словима њиховог лога

Фото: Пиксабеј

Принц се са краљицом, када су имали много обавеза, поново сретао у 17 часова када су пили чај. Краљица је јела сендвиче, а принц колач.

Јео је све осим осрига, а волео је пиво.

Када нису имали званичну вечеру и госте, краљица и принц су се облачили опуштеније. Фиолип је јео све осим острига. Више је волео да попије пиво него вино, а уживао је у роштиљу који је радо сам спремао.

Када је 2011. године напунио 90 година, Филип је смањио обавезе и годишње је прихватао само 330 званичних појављивања, а краљица је имала 370. За 95. рођендан је одлучио да прихвати само по 219 обавеза, али без одласка у иностранство.

Прочитајте још: Знате ли зашто су принца Филипа поштовали и у Србији? Рођен на Крфу, крштен као православац...

Маја 2017. године се повукао из јавноси, али никада није престао да се прати краљицу на догађајима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.