Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ВЕЋИ ДЕО ДАНА СТЕ У СЕДЕЋЕМ ПОЛОЖАЈУ? Ево на која 3 брза начина можете да ПОМОГНЕТЕ телу

Дуже време седења могло би да проузрокује различите негативне здравствене исходе, укључујући болести срца.

1645262456_lonely-g37a700ae8_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Недавно студија објављена у часопису “Спорт Сциенцес фор Хеалтх” открива да би дуже седење могло да има негативне последице на ментално здравље.

Закључак је да стално седење за столом или на каучу негативно утиче на људско тело. Будући да данас већина ради послове који захтевају седење по цео дан, важно је позабавити се овим проблемом.

Ови савети и трикови помоћи ће вам да током дана или радног времена протегнете мало ноге и дигнете се са столице.

Крећите се после јела

Ова пракса одржава ниво шећера у крви стабилном, што ће вам помоћи да одржите хормоне у равнотежи. Подржава метаболизам и помаже у пробави. Редовно ходање може да помогне у ублажавању симптома анксиозности и депресије. Шетња вам нуди благодети за физичко здравље, а истовремено побољшава емоционално благостање.

Прочитајте још: Дом који има ОВУ БИЉКУ срећа прати заувек: У народу се верује да је АМАЈЛИЈА, а помаже код 8 БОЛЕСТИ

Ако сатима дуго седите, устаните се и истегните

То ће вам помоћи да се решите стреса, да се мало протегнете и будете флексибилни.

Одвојите неколико минута у дану за чишћење

Не само да ћете се покренути, већ и студије показују да чисти простор може да помогне у подизању енергије и може да разбистри ум.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas