· · Коментари: 0

Како да правилно очистите купаћи костим: Овако ћете моћи да га носите годинама

Чистите купаћи костим овако и трајаће вам годинама

1658832612_arturo-rivera-9J2yHuHK7Ac-unsplash.jpg
Фото: Унспасх

Неки од разлога што сви једва чекају лето поред сунчања и одмарања је свакако и купање. Одмор поред воде неизбежан је по високим температурама са којима се суочавамо. Било да је то базен, река или море увек је лепо на себи имати купаћи костим, који поред тога што лепо стоји требало би да буде и очуван.

Уколико не желите сваке летње сезоне да трошите новац на нове купаће костиме, који знају бити веома скупи, ми вам откривамо трикове како да спречите испирање боје, истезање тканине и учините да ваш купаћи од прошле године изглед као нов. Ево шта је потребно да урадите.

Фото: Пинтерест

Првенствено, требали би очистити остатке крема или уља за сунчање. Овакве флеке могу упропастити ваш купаћи костим. Затим, потопите ваш купаћи у топлу воду да се ослободи хлора или соли. Лаганим покретима истрљајте тканину сапуном. Сапун исперите и оставите купаћи костим да се осуши.

Уколико вам је мрско да купаћи перете ручно, ставите га у посебну кесу за прање пре него што укључите машину за прање веша. На тај начин ћете спречити истезање тканине на вашем костиму.

Прочитајте још: Како да ПЛАВА КОСА не промени боју од сунца, хлора и слане воде? Решења која можете брзо да примените

Када сте га опрали, ставите га на пешкир и оставите на место које није директно изложено сунцу. Уколико га оставите на сунцу, боје ће избледети.

Флеке које не можете да скинете, никако немојте да гребете ноктима. У том случају, најбоље је купаћи костим однети на хемијско чишћење.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.