Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
деца

Ближи се ПОЛАЗАК У ШКОЛУ: Уредите школарцима ПРОСТОР ЗА УЧЕЊЕ

Обезбедите детету посебно место у дому, кутак у коме може да неометано учи и ради домаће задатке. Ево неколико савета како да га уредите...

1597319276_Depositphotos_22157207_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Место на коме дете може да учи у миру посебно је важно за постизање добрих резултата у школи. То мора бити простор који инспирише и у коме школарац може да без ометања обавља своје задатке.

Прочитајте још: ЗА СРБЕ СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА! У овом хотелу деца бораве БЕСПЛАТНО, а добија се и ПОСЕБАН ПОПУСТ (ФОТО)

Педагози саветују да малишани никако не раде домаће задатке на кухињском столу или на сточићу у дневној соби, а у малим становима деца често немају своју собу. Због тога је важно издвојити и посебно уредити део простора у коме ђаци могу да на миру обављају своје задатке.

Фото: Пиxабаy
Направите школарцу кутак за учење!

Стварање таквог кутка не захтева велика финансијска улагања. Уз неколико трикова можемо направити врло функционално место које ће задовољити све потребе школарца када је у питању учење.

1. Преграђивање простора

Како бисте направили интиман кутак за рад у соби коју школарац дели са братом и/или сестром или у дневној соби, одвојите га преградним полицама. Уједно ће та полица имати и функционалну улогу јер ће на њу дете моћи да стави школски прибор, књиге и друге ситнице које су му важне.

Прочитајте још: Зашто се деца ГОЈЕ највише ЛЕТИ? Ево одговора!

Ако немате више соба, преградне полице су добра идеја!
Фото: Депосит

2. Избор радног стола

Радни сто, уз адекватну столицу, најважнији је део кутка за учење, али не треба претеривати. Довољан је мањи сто с пар фијока, а боје можете да прилагодите остатку ентеријера. Уколико одаберете сто неутралних тонова, он ће моћи да 'расте' с дететом и да се прилагођава свим његовим фазама школовања.

3. Табла за поруке

Једноставна плоча од плуте или метала изнад стола неизоставни је део кутка. Тако сва важна обавештења, као и распоред часова и ваншколских активности могу да буду на једном месту. Уједно, ту можете изложити и неке од радова које ће дете насликати, а на које је посебно поносно.

Прочитајте још: ПСИХОЛОЗИ кажу: Како ДЕВОЈЧИЦАМА објаснити да то што виде на сликама НИЈЕ РЕАЛНОСТ и повећати им САМОПОУЗДАЊЕ

4. Довољно светлости

Како би дете могло да чита без напрезања, потребно је да му обезбедите довољно светла. Ако у близини не постоји природан извор светлости уз који може да учи преко дана, свакако имајте на уму додатно осветљење. Пожељно је и да зидови кутка буду светлих боја.

Фото: Пиxабаy
Укључите дете у уређивање простора како би лакше прихватило новитете!

5. Кутије за књиге

Украсне кутије могу бити одлично решење за одлагање књига и школског прибора. На пример, једна плитка и довољно широка кутија може бити намењена књигама које школарцу требају за следећи радни дан и у коју мора да завири да би сутрадан заиста био спреман. Мање кутије и корпице могу послужити за одлагање бојица, оловака, лењира...

Прочитајте још: ОНА ЗНА НАЈБОЉЕ: Седам питања која увек можете поставити мами без обзира на године

6. Укључите дете у уређење радног кутка

Да би дете боље прихватило нови простор, потребно је да учествује у уређењу његовог кутка. Иако можда идеја о вођењу детета у продавницу не звучи примамљиво, оно ће на тај начин видети одакле су ствари заиста дошле, уместо да се само појаве у дому, те ће научити више да их цени. Уједно ће својим учешћем моћи да изрази своју личност и тако створи праве темеље за место у коме ће учење бити ужитак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas