Oglas
· · Komentari: 0
KILOGRAMI

Zašto se deca GOJE najviše LETI? Evo odgovora!

Roditelji misle da deca leti jedu više vitamina i aktivnija su, ali mnogo greše.

1596898757_Depositphotos_75904147_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Ako roditelji misle da će njihovi školarci tokom letnjeg raspusta unositi više vitamina, jesti veće količine svežeg voća i povrća, pa se tako oni gojazniji i rešiti viška kilograma, upravo je obrnuto - tvrde istraživači Državnog univerziteta Ohaja.

Pročitajte još: O ovom hotelu KOLAJU PRIČE, svaki detalj govori JEDNO, a sada mami i SRBE (FOTO)

Pročitajte još: Danski način vaspitanja je IDEALAN U SVETU, a metod za koji smo ubeđeni da je ISPRAVAN, oni smatraju ZBUNJUJUĆIM

Studija naučnika je pokazala da deca jedu više i vežbaju manje kada ne idu u školu i da grickalice i brza hrana koju unose između časova, na velikom odmoru ili u pauzi za ručak, nisu toliko odgovorni za potencijalnu gojaznost i tromost.

Deca leti više jedu grickalice i brze hrane.

Stručnjaci su merili indeks telesne mase kod 5.380 dece iz vrtića i prvih razreda osnovne škole, kada su utvrdili da se on dva puta brže povećava dok su mališani na letnjem raspustu.

- Moramo da promenimo način na koji se deca ponašaju po izlasku iz škole, kada očigledno unose više brze hrane - upozorava Pol fon Hipel, jedan od vođa studije.

Pročitajte još: OVO ĆE VAS ODUŠEVITI: Evo kako kvalitetno iskoristiti vreme sa decom i probuditi im AVANTURISTIČKI DUH

Mislim da su školarci tokom pohađanja časova aktivniji, ali ih sigurno i vreme boravka na nastavi ograničava u količini obroka, dok leti nemaju ograničenja, pa više jedu i manje su aktivni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas