Oglas
· · Komentari: 0
deca

Bliži se POLAZAK U ŠKOLU: Uredite školarcima PROSTOR ZA UČENJE

Obezbedite detetu posebno mesto u domu, kutak u kome može da neometano uči i radi domaće zadatke. Evo nekoliko saveta kako da ga uredite...

1597319276_Depositphotos_22157207_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Mesto na kome dete može da uči u miru posebno je važno za postizanje dobrih rezultata u školi. To mora biti prostor koji inspiriše i u kome školarac može da bez ometanja obavlja svoje zadatke.

Pročitajte još: ZA SRBE SPECIJALNA PONUDA! U ovom hotelu deca borave BESPLATNO, a dobija se i POSEBAN POPUST (FOTO)

Pedagozi savetuju da mališani nikako ne rade domaće zadatke na kuhinjskom stolu ili na stočiću u dnevnoj sobi, a u malim stanovima deca često nemaju svoju sobu. Zbog toga je važno izdvojiti i posebno urediti deo prostora u kome đaci mogu da na miru obavljaju svoje zadatke.

Foto: Pixabay
Napravite školarcu kutak za učenje!

Stvaranje takvog kutka ne zahteva velika finansijska ulaganja. Uz nekoliko trikova možemo napraviti vrlo funkcionalno mesto koje će zadovoljiti sve potrebe školarca kada je u pitanju učenje.

1. Pregrađivanje prostora

Kako biste napravili intiman kutak za rad u sobi koju školarac deli sa bratom i/ili sestrom ili u dnevnoj sobi, odvojite ga pregradnim policama. Ujedno će ta polica imati i funkcionalnu ulogu jer će na nju dete moći da stavi školski pribor, knjige i druge sitnice koje su mu važne.

Pročitajte još: Zašto se deca GOJE najviše LETI? Evo odgovora!

Ako nemate više soba, pregradne police su dobra ideja!
Foto: Deposit

2. Izbor radnog stola

Radni sto, uz adekvatnu stolicu, najvažniji je deo kutka za učenje, ali ne treba preterivati. Dovoljan je manji sto s par fijoka, a boje možete da prilagodite ostatku enterijera. Ukoliko odaberete sto neutralnih tonova, on će moći da 'raste' s detetom i da se prilagođava svim njegovim fazama školovanja.

3. Tabla za poruke

Jednostavna ploča od plute ili metala iznad stola neizostavni je deo kutka. Tako sva važna obaveštenja, kao i raspored časova i vanškolskih aktivnosti mogu da budu na jednom mestu. Ujedno, tu možete izložiti i neke od radova koje će dete naslikati, a na koje je posebno ponosno.

Pročitajte još: PSIHOLOZI kažu: Kako DEVOJČICAMA objasniti da to što vide na slikama NIJE REALNOST i povećati im SAMOPOUZDANJE

4. Dovoljno svetlosti

Kako bi dete moglo da čita bez naprezanja, potrebno je da mu obezbedite dovoljno svetla. Ako u blizini ne postoji prirodan izvor svetlosti uz koji može da uči preko dana, svakako imajte na umu dodatno osvetljenje. Poželjno je i da zidovi kutka budu svetlih boja.

Foto: Pixabay
Uključite dete u uređivanje prostora kako bi lakše prihvatilo novitete!

5. Kutije za knjige

Ukrasne kutije mogu biti odlično rešenje za odlaganje knjiga i školskog pribora. Na primer, jedna plitka i dovoljno široka kutija može biti namenjena knjigama koje školarcu trebaju za sledeći radni dan i u koju mora da zaviri da bi sutradan zaista bio spreman. Manje kutije i korpice mogu poslužiti za odlaganje bojica, olovaka, lenjira...

Pročitajte još: ONA ZNA NAJBOLJE: Sedam pitanja koja uvek možete postaviti mami bez obzira na godine

6. Uključite dete u uređenje radnog kutka

Da bi dete bolje prihvatilo novi prostor, potrebno je da učestvuje u uređenju njegovog kutka. Iako možda ideja o vođenju deteta u prodavnicu ne zvuči primamljivo, ono će na taj način videti odakle su stvari zaista došle, umesto da se samo pojave u domu, te će naučiti više da ih ceni. Ujedno će svojim učešćem moći da izrazi svoju ličnost i tako stvori prave temelje za mesto u kome će učenje biti užitak.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas