· · Коментари: 0
УРБАНИ БАШТОВАНИ

"Моји синови су јели ПАРАДАЈЗ": Миона је направила ПОВРТЊАК КРАЈ САВЕ, а ово је њена ПРИЧА

Почело је као викенд-занимација, а онда се претворило у озбиљан повртњак!

1595398605_GLAVNAMIONA.jpg
Фото: Д. В.

Миона Веселинов је изолацију провела на најкориснији могући начин: са синовима је формирала башту која је почетком лета почела да даје плодове!

Прочитајте још: Професорка београдског факултета "УДАРИЛА" на инфлуенсере: Маја покреће иницијативу "Спасимо Ван Гогове СУНЦОКРЕТЕ"

Повртњак Фото: Д. В.

- Како је почело? Излетом на Авали - смеје се Миона.

Од марта јој се, као и осталима, потпуно променио живот "наглавачке". Пошто има двојицу синова трудила се да их са супругом што чешће води у природу, на свеж ваздух. Тако су једно јутро кренули на Авалу. Поред пута је био паркиран камион са цвећем и расадима.

Тог тренутка ми је синула идеја за башту!

- Тог тренутка ми је синула идеја, стали смо и покуповала сам различите расаде и одлучила да формирам баштицу код Саве - сећа се Миона.

Поред Саве је прекопала парче земље, помешала је са хумусом и посадила расад: парадајз, паприке, краставац, тиквице, целер...

Сваког викенда оплевим коров, залијем...

- Сваког викенда сам ишла да оплевим коров, залијем, видим шта се дешава са мојим поврћем, а деци се толико допала наша баштица да трче пре мене да виде како изгледа и заливају је са великим задовољством - истиче Миона.

Прочитајте још: О ЊИМА ЋЕ СРБИЈА ПРИЧАТИ! Никола је наш НАЈМЛАЂИ ПИЛОТ, има ПРЕЛЕПУ жену и ПЕТОРО деце

Заперци и цвет
Миона је преко интернета дознала да парадајзу треба скидати "заперке" да би лепо родио. једини проблем има са тиквицама које су одбациле - цвет!

Урбани баштовани постоје у свим већим градовима, а многе градске управе стимулишу суграђане да формирају своје вртове. Рад у башти је здрав, пре свега за физичко здравље, али и ментално, јер су људи који узгајају биљке расположени, смиренији, оптимистичнији од осталих.

Дивно је када направите салату од плодова свог рада

- Прелепо је када добијете род и направите салату од плодова који су ваших руку дело и драго ми је што су моји синови већ јели парадајз који смо заједно узгајили - поносна је Миона.

Клинци помажу у заливању баште Фото: Д. В.

Прочитајте још: Наталија је РУСКИЊА која се са петорицом синова преселила у Србију! Деци на ране ставља чили, а за то постоји ДОБАР РАЗЛОГ! (Фото)

Наредне године Миона ће поново засадити повртњак, али планира да га припреми боље него ове године, када је радила на брзину. У плану је да набави сандуке, односно да врт буде уздигнут како би био заштићен од воде и штеточина.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.