· · Komentari: 0
KORONA

Puše E-cigarete i misle da NE PUŠE, a ovaj podatak će ih PRESTRAVITI

Dobro je poznato da je pušenje opasno po zdravlje, ali ova informacija će pušače uplašiti.

1598874534_pusi.png
Foto: Depozitfoto

Pušenje elektronskih cigareta utiče na pluća mladih tako da oni češće obolevaju od kovida 19 nego nepušači, tvrde naučnici Univerziteta u Stanfordu.

Pročitajte još: Tečnosti za ispiranje usta mogu smanjiti rizik od KORONA virusa, ali postoji i LOŠA VEST

Studija koju su sproveli pokazuje da se među onima koji su bili pozitivni nakon testiranja na SARS-CoV-2 virus, korisnici e-cigareta nalaze pet puta češće nego prosečni građani. To ne znači neizostavno da je rizik za infekciju za korisnike e-cigarete veći nego za druge.

Pet puta više kašlju i više oboljevaju!

Međutim, onaj ko se zarazio virusom i istovremeno puši e-cigarete pet puta većom verovatnoćom će razviti simptome poput kašlja, temperature, umora ili problema sa disanjem. Jer ko ne razvije simptome često ni ne ide na testiranje.

Pročitajte još: OPASNIJE od virusa: Korona pojačala PSIHIČKE probleme kod ljudi

Kod onih koji su konzumirali kako konvencionalne cigarete tako i elektronske, u poslednjih 30 dana pre njihovog testiranja na koronu, rizik od obolevanja je bio čak 6,8 odsto.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.