· · Komentari: 0
šminka

Kako da nanesete SENKU ZA OČI, a da ostane ceo dan? Ovo su trikovi

Da li se i vama dešavalo da koliko god novca izdvojite za ovaj kozmetički proizvod, on kako dan prolazi, magično nestaje sa vaših očiju?

1598879124_Depositphotos_173004264_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Kakva je svrha šminkanja očiju senkama, ako one ostanu samo u naborima oka, a čim otvorim oči, one se uopšte ne vide? Ako je ova rečenica upravo odraz vas, pročitajte ovaj tekst, a vaše šminkanje više nikada neće biti isto.

Pročitajte još: Ugledajmo se na naše bake: Napravite prelepe LOKNE uz pomoć TRAKE ZA KOSU (VIDEO)

Uvek započnite sa prajmerom

Foto: Deposit

Sa ovim beauty proizvodom, bez kojeg danas ne možemo, glavni zadatak je sprečiti da se senke razmazuju u prelazu oka. Prajmer za masnu kožu očnih kapaka fiksiraće pigment na koži i neće dozvoliti masnoći kože da pokvari šminku.

Svetla senka će vam dati svežiji izgled.

Odaberite vodootporne senke

One su posebno napravljene tako da ni vlaga, ali i nijedan štetni uticaj neće pomeriti šminku, niti promeniti boju.

Pogledajte ispred sebe

Većina devojaka prilikom nanošenja senki zatvara oči. Potrudite se da ih šminkate otvorenih očiju i videćete razliku.

Pročitajte još: KREME sa MIRISIMA: Zašto ih (ne)treba KUPOVATI

Senka više

Nanesite senku preko celog kapka i dobro je „razvucite“ do obrva: na ovaj način, oko će vizualno izgledati veće.

Trudite se da ne žmurite dok stavljate senku.

Izaberite svetle senke

Tamne senke će stvoriti efekat potopljenih i umornih očiju, dok sjajne ili pastelne, naprotiv, osvetljavaju kožu, a oči izgledaju izražajnije i sjajnije.

Pročitajte još: BIKINI je prošlost, živeo DUBOKI kupaći kostim!

Ispravno nanesite maskaru

Obojite centralne trepavice temeljito i u nekoliko slojeva, a samo jedan sloj je dovoljan za spoljni i unutrašnji ugao oka. Ovo će uravnotežiti oblik oka i sakriti nadutost kapka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.