· · Komentari: 0
dobar spoj

Saznajte koja je vaša IDEALNA FRIZURA prema OBLIKU LICA

Kada je u pitanju izbor frizure, jedna od najvažniih stvari koja direktno utiče na vaš izbor i koja bi svakako trebalo da utoče, jeste oblik vašeg lica.

1602855778_Depositphotos_66922415_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Često se dešava da dobar deo života smatramo kako imamo jedan oblik lica, na primer ovalni, a on je zaparvo okrugao...

Zapravo, postoji mnogo više kategorija i ono najvažnije - sva lica su drugačija. Ono što vam može pomoći pri odabiru idealne frizure jeste definisanje bar nekih glavnih karakteristika. Ali kako da znate da li vam je lice okruglo, ovalno, u obliku srca ili dijamanta?

Pročitajte još: Kako da se BRZO SPREMITE i uvek budete TIP-TOP sređene: Saveti za devojke koje UVEK KASNE

Da ne pominjem da postoje i kombinacije kategorija. Frizeri imaju tu sposobnost da vam jednim pogledom na strukturu kostiju lica kažu kakva bi vam frizura stajala. Zato smo se raspitali na koji način oni razmišljaju.

Ovalna lica nemaju oštre crte, to su lica kojima kosti nisu izražene, a čeoni deo je malo širi od brade – zamislite obrnuto jaje. Većina frizura ima ulogu da ublaži oštre crte lica, zato ovalnim licima dobro stoje sve frizure.

Foto: Pixabay

Slede lica kvadratnog oblika gde su najveća širina samog lica i visina približno jednake, vilica je oštra. Duga i slojevita kosa može ublažiti oštrine, a šiške i kraći pramenovi oko lica su im najbolji prijatelji.

Ovalnim licima stoje sve frizure.

Okrugla su slična kvadratnim po pitanju širine i visine, samo što kod okruglih lica nema oštrih linija, vilica nije izražena. Ovakvom licu ćete želeti da dodate oštrinu i oblik, njima savršeno stoji kratka kosa, bob frizure i razdeljak sa strane.

Lica u obliku dijamanta imaju najizraženije kosti. U vreme Instagrama i čuvenog cat-eye načina šminkanja, najviše žena operacijama i šminkom teži takvom obliku lica, podignutim obrazima i oštroj vilici. U slučaju da želimo da ublažimo tako izražene crte, najbolji se efekat postiže talasima, loknama i volumenom. 

Lica oblika pravougaonika su izražene vilice, ali veće visine od širine lica. NJima najbolje pristaje razdeljak na sredini koji će dati ovalniji oblik licu, kao i šiške koje ga mogu vizualno skratiti.

Duge šiške na stranu idealne su za srcolika lica.

Oblik srca je sličan obliku dijamanta, ali on uz izraženo usku i oštru vilicu ima šire čelo. Razdeljak sa strane im odlično stoji, kao i bob i lob frizure, sve što će vizualno suziti čelo, a dati oblinu vilici. Duge šiške na stranu su takođe odličan izbor.

Foto: Deposit

Pročitajte još: SAVRŠEN RAZDELJAK: Koja linija odgovara vašem licu?

Postoji nekoliko načina na koje možete definisati koji je oblik vašeg lica. Prvi način je da uzmete šnajderski metar i izmerite definišuće dimenzije lica. Ako su visina i širina iste, lice vam je ili okruglo ili kvadratnog oblika, a na osnovu oštrine vilice onda možete odrediti koje je od ta dva. Ako vam je čelo šire od vilice, lice vam je oblika srca ili dijamanta. Ako vam visina lica veća od širine, lice vam je ili pravougaono ili ovalno.

Za kraj, ni dva okrugla lica nisu ista i ovo nikako nisu pravila koja definišu kakvu frizuru morate da imate, šišajte se kako god želite i kako se vi osećate najlepše. Ovaj vodič je tu ako želite da eksperimentišete sa kosom i istražite svoje lice.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.