· · Komentari: 0
UREĐENJE

Kuhinja u skandinavskom stilu: Minimalistički stil za maksimalana jela

Koliko god na prvi pogled delovale nepraktično, jer se lakše prljaju, kuhinje u beloj boji preporuka su velikog broja dizajnera enterijera.

1615542039_Depositphotos_4668895_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Mogu biti potpuno bele, odnosno takve da su im bukvalno svi elementi te boje, a mogu da imaju i radnu ploču u crnoj ili boji drveta.

Pročitajte još: Vreme je za: PROLEĆNU ČISTKU! Ovim komadima je sigurno istekao ROK TRAJANJA iako toga niste svesni

Ako se odlučite za kombinaciju sa crnom, bilo da je reč o mermeru, drvetu ili nekom veštačkom materijalu, vaša kuhinja će delovati elegantnije, a donekle i strožije, pogotovo ako površine u kontrastnoj boji imaju visoki sjaj. S druge strane, svetla boja drveta učiniće kuhinju nežnijom i više poput onih uređenih u skandinavskom stilu.

Ormarići sa visokim sjajem i modene pločice

Viseći elementi mogu biti dvodelni, sa donjom policom u peskiranom staklu, a gornjom zatvorenom, belom. U tom slučaju neka donji delovi kuhinje, ispod radne ploče, budu potpuno beli, kao i rasveta i barske stolice.

Pročitajte još: Boje koje po FENG ŠUIJU donose lošu energiju: Ove elemente odmah morate izbaciti iz kupatila

Popularne su i kuhinje nalik starinskim, sa kredencima i staklenim površinama uokvirenim drvenim ramovima, kroz koje se vidi sadržaj visećeg elementa, ali i potpuno “zatvorene” i ravne površine, bez ručkica za otvaranje (pomeraju se samo pritiskom na magnet), iza kojih se uopšte ne nazire šta se nalazi.

Starinske kuhinje sa kredencima i ramovima...

U njima ćete, baš kao nekada u detinjstvu kada ste se igrali memorije, sa karticama sa slikama okrenutim naopačke, na jednobojnu stranu, samo vizuelno pamtiti šta se iza kog dela nalazi i time se rukovoditi.

Pročitajte još: Ponovo je dom kancelarija: Sedam pravila kako da preživite rad od kuće

Skandinavski stil je neprevaziđen Foto: Depozit

Za koju god od kombinacija da se odlučite, odlično će se uklopiti mali kućni aparati u beloj boji, sa tek ponekim detaljem u pastelnoj nijansi. Ugradne indukcione ploče kao stvorene su za kuhinjsko “ostrvo” koje će, sa ovakvim šporetom, izgledati potpuno minimalistički. Isti efekat postiže se ugradnim rernama, u visini očiju, na zatvorenim visećim delovima.

Pročitajte još: "Uštinite se" u struku, zavolite uske suknje: Modni saveti za niske devojke (FOTO)

Na patos možete staviti svetle pločice, većih dimenzija, ali i brodski pod, pa i manji ćilim, a ukoliko imate prirodno osvetljenje, stavite na prozor tanke, gotovo neprimetne zavese bele boje, ili se odlučite samo za roletne.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.