Oglas
· · Komentari: 0
SUNČANJE

Napravite sami NAJEFEKTNIJU KREMU i ULJE za SAMOPOTAMNJIVANJE (RECEPT)

Ovo su provereni recepti za kremu i ulje za preplanuo ten u domaćoj radinosti.

1622184695_people-3654400_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Dolaskom leta počinje potražnja u drogerijama za kremama za sunčanje i samopotamnjivanje.

Leti je preplanuo ten imperativ, a kako biste imali lepu bronzanu boju, predlažemo vam ova dva oprobana recepta za pravljenje kreme i ulja koje će vam pomoći da budete prepanule i pre nego što zauzmete svoju pozu za sunčanje pored mora ili bazena.

Pročitajte još: Stiže leto, POMOZITE svom LICU! Na ovih 5 stvari posebno obratite pažnju!

Krema za samopotamnjivanje od kakao praha

Ovo je savršeno jednostavan način da napravite svoj losion.

Potrebni sastojci su neparfemisan losion bele boje koji hidrira kožu i 100 % čist kakao puder.

Prvo pomešatjte oko 70 mg hidratantnog losiona i 50 g kakao praha. Obatite pažnju da sastojke dobro sjedinite i da ne ostanu grudvice.

Slobodno sami prilagodite odnos ovih sastojaka kako biste dobili željenu nijansu svoje kreme za samopotamnjivanje, kao i količinu koja vam je potrebna.

Imajte na umu da će krema svakako biti svetlija na vašoj koži nego u posudi.

Kremu nanosite u tankom sloju i važno je da je dobro utrljate u kožu. Ako želite da vaša boja tena bude postojana, nanosite ovaj losion svakog dana kada se izlažete suncu.

Pročitajte još: Pre SUNČANJA se obilno mažite HUMEKTANTOM i imaćete ten kao BIJONSE

Ulje za potamnjivanje na bazi šargarepe

Ulje za samopotamnjivanje je čak i zgodnije rešenje od kreme - lakše i brže se razmazuje i ne ostavlja neujednačene tragove na koži, što kod pojedinih losiona može biti slučaj.

Ovo su sastojci koju su vam potrebni kako biste ulje za samopotamnjivanje napravili kod kuće:

3,5 l vode

500 g sveže neoljuštene šargarepe

250 g braon šećera

Prvo operite šargarepu i iseckajte je na kolutiće, a vodu stavite da provri. Potom pomešajte smeđi šećer sa prethodno pripremnjenom šargarepom, pa stavite sve to u ključalu vodu i ostavite da se krčka na laganoj vatri.

Pročitajte još: Imate problem sa PEGAMA i FLEKAMA? Rešite ga sa domaćim preparatima od OVIH namirnica

Kada se ukuvana smesa doro ohladi, procedite je da ne bi ostale grudvice, nakon čega svoje ulje možete sipati u bočicu, najbolje onu koja ima prskalicu, da bi bilo jednostavnije za nanošenje.

                              Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas