· · Komentari: 0
ZDRAVO I UKUSNO

Ručak idealan za tmuran dan: KREM ČORBA od ŠARGAREPE koja okrepljuje (RECEPT)

Vreme je za jelo na kašiku.

1630405522_carrots-soup-2157195_1920.jpg
foto: Piksabej

Hladni dani su stigli - sunca gotovo da nema, a temperatura pada, što znači da je pravo vreme da se zagrejete uz okrepljujuću čorbicu.

Krem čorba od šargarepe se lako sprema. Predivnog je ukusa, i nakon jednog tanjira, napunićete se energije koja vam je potreba kada je napolju težak dan.

Pročitajte još: Predlog za lagan i ukusan ručak: Da li ste probali KREM ČORBU od KROMPIRA? (RECEPT)

Za ovu čorbicu (za četiri osobe) trebaće vam sledeći sastojci:

500 g sveže šargarepe
1 glavica crnog luka
2 kockice maslaca
1 kašika brašna
1 čaša kisele pavlake
začini po želji: svež peršun, so, biber, vegerta, ...

Priprema:

Šargarepu dobro operite i iseckajte je na najsitnije delove. Na maslacu u dubljoj šerpi propržite crni luk, dodajte kašiku brašna i uz stalno mešanje polako sipajte litar tople.

Potom dodajte šargarepu i začine po ženjim i kuvajte oko 40 minuta na smanjenoj vatri, uz povremeno mešanje. Kad je čorba skuvana, dodajte kiselu pavlaku i dobro promešajte dok se pavlaka ne rastopi.

Ako su vam ostali krupniji komadi šargarepe, čorbu mutite mikserom par minuta, dok ne postane kremasta.

Poslužite čorbu dok je topla, jer zbog kisele pavlake ne preporučuje se podgrevanje.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.