· · Komentari: 0

PERUTANJE, TAMNE FLEKE ILI DEPIGMENTACIJA? Otkrijte “švajcarsku tajnu” zdrave kože

Skrivate se od pogleda zbog perutanja kože i crvenila, depigmentacija ili hiperpigmentacija? Ako planirate Vaskrs da provedete sami zbog neprijatnih pogleda, razmislite ponovo, jer je u Srbiju stigao švajcarski brend Eptaderm, najnoviji saveznik u nezi ovakvih stanja kože

1650467663_Untitled.jpg
Foto: Promo

Švajcarski naučnici iskoristili su najbolje iz prirode i vodu švajcarskih glečera postavili kao bazu za rastvaranje i prenos aktivnih supstanci. Pod intuitivnim nazivima EPTA PSO, EPTA VTLG i EPTA SPOT, u linijama su spojili formulacije i procente aktivnih sastojaka koji su prvi put dostupni u Srbiji u takvom obliku. Sve tri linije bezbedne su za upotrebu u kombinaciji sa drugim terapijama za kožna oboljenja, tako da ih mogu koristiti osobe sa psorijazom, vitiligom ili hiperpigmentacijama. 

EPTA PSO linija

Perutanje kože, crvenilo i zadebljanja koja se ljušte, mogu biti posledica psorijaze. EPTA PSO linija sa pet proizvoda vraća hidrataciju i vitalnost koži zahvaćenoj psorijazom, izrazitom suvoćom i zadebljanjima ili perutanjem. EPTA PSO gel za čišćenje, EPTA PSO 10 bogata emulzija, EPTA PSO 30 krema i EPTA PSO 50 PLUS krema, sadrže od 10 do čak 50% uree koja dokazano utiče na uzrok perutanja, dok ostali sastojci utiču na simptome. Pored uree, koži dodatno u pomoć priskače Cetiol® Ultimate sa snažnom moći hidratacije, Olivem® 1000 koji smanjuje crvenilo, stvara film koji štiti kožu od spoljašnjih uticaja i deluje kao emolijens, kao i Octopirox®, aktivni sastojak koji kontroliše rast mikroorganizama, a prisutan je u proizvodu EPTA PSO NOKTI.

EPTA VTLG emulzija

Potpuna depigmentacija na pojedinim delovima tela poznatija je kao vitiligo. Nega takve kože dobila je saveznika u obliku emulzije EPTA VTLG. Svoju jedinstvenost emulzija duguje snažnim antioksidansima među kojima je i Inoveol® EGCG, stabilna verzija prirodnog flavonoida iz zelenog čaja koji se vekovima tradicionalno koristi za detoksikaciju i usporavanje starenja kože. Vitamin C u obliku natrijum askorbil fosfata takođe utiče na pigmentaciju, ujednačenost i čistoću tena. DNAge® i niacinamid stimulišu sposobnost obnavljanja kože. Zajedničkim delovanjem inovativnih sastojaka i pravilnom upotrebom, optimalni rezultati mogu biti vidljivi već posle tri meseca.

Foto: Promo

EPTA SPOT linija

Sveobuhvatnu pomoć u borbi protiv hiperpigmentacija svih vrsta pruža EPTA SPOT linija koja podstiče ravnotežu ćelija i smanjenje neželjenih fleka. EPTA SPOT gel za čišćenje stimuliše regeneraciju kože sklone hiperpigmentacijama, dnevna krema i noćni serum deluju na zaustavljanje procesa proizvodnje melanina, a celodnevnu negu zaokružuje EPTA SPOT 50+ krema sa visokim SPF-om koja se lako upija u kožu i ne ostavlja bele tragove. Liniju odlikuje ViaPure® ekstrakt korena sladića sa depigmentirajućim efektom, alfa arbutin sa odličnom sposobnošću posvetljivanja, glikolna kiselina koja stimuliše proizvodnju kolagena i elastina u koži, ekstrakt kore magnolije i Gigawhite® sa depigmentirajućim dejstvom. Sva četiri proizvoda mogu se koristiti i kao podrška medicinskim tretmanima i dodatno oružje u borbi za zdrav ten bez fleka.  

Foto: Promo

Svi Eptaderm proizvodi imaju sertifikate koji potvrđuju da nisu testirani na životinjama i da ne sadrže parabene, parfeme ili gluten, kao i da su pogodni za celu porodicu. Stručnjaci za brend Eptaderm dostupni su na sajtu i na Fejsbuku ili Instagramu, gde svakodnevno odgovaraju na direktne upite o proizvodima iz linija EPTA PSO, EPTA VTLG i EPTA SPOT. Sami proizvodi se mogu naći u apotekama i online apotekama.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.