· · Komentari: 0
Start

"Audi A3" stiže u evropske salone i sa tri cilindra!

Početna cena, u Nemačkoj, kreće od 27.000 evra, a u ponudi su i dizel agregati

1596004014_a3-sedan.jpg
"Audi A3 sedan" (Foto:"Audi")

Da je pre desetak godina neko i pomenuo da će "Audi" neku od svojih limuzina prodavati sa trocilindarskim motorom, malo ko bi u to poverovao. Ali, vremena se menjaju, ekologija je sve značajnija stavka u planiranju kupovine automobila, pa će "Audi" sa svojim modelom "A3" u varijantama sedan i "sportbek",  sa supermodernim 1.0 litarskim, trocilindrašem, TFSI biti po meri ekološki osvećenih kupaca.

"Audi A3 sportbek" (Foto:"Audi")

Naravno, njima neće ništa nedostajati što se tiče performansi motora, jer ovaj malolitražni (dosta jeftinija i registracija) model, koji troši "kao upaljač" ima, sasvim dovoljnih, podsticanih turbinom, 110 "konja".

Ko želi nešto više, na raspolaganju mu je snažnija benzinska verzija koja ima turbo motor od 2.0 litara, takođe iz familije TSFI i koji isporučuje 150 "konja". Pored manuelnog menjača u ponudi za ovaj model je i sedmostepeni S-tronik, automatski menjač sa duplim kvačilom.

Pročitajte još: U Briselu predstavljena nova "tojota jaris" (FOTO/VIDEO)

Kompanija iz Ingolštata, "Audi" ne odustaje ni od dizelaša. I tu se radi o najsavremenijim agregatima koji ispunjavaju veoma stroge ekološke propise Evropske unije. U ponudi su takođe dve verzije motora od 2.0 litara opremljenih turbinom. Razlika je u snazi. Slabiji motor ima 115, a jači 150 KS.

Pročitajte još: "Lanča lambda" je ostavila neizbrisiv trag u auto-industriji

Dok prvu verziju možete dobiti i sa manuelnim menjačem, drugu "Audi" isključivo isporučuje sa sedmostepenim automatskim S tronik menjačem i duplim kvačilom.
"Audi" je ove modele "A3 sedan" i "A3 sportbek" predstavio pre nekoliko meseci. Sada kreću u auto salone širom Evrope, a osnovna verzija, u Nemačkoj, košta 27.000 evra.

                                       Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.