Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

TRIKOVI kako da rashladite auto bez klima uređaja

Vožnja automobilom bez klima-uređaja tokom letnjih vrućina može da se pretvori u pravo “mučenje”.

1625573794_Depositphotos_28422993_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Donosimo vam nekoliko saveta koji će vam pomoći da smanjite temperaturu u vozilu i rashladite se na prirodan način.

Pročitajte još: ROLETNE su prva obrana od prljavšite, operite ih sredstvom koje već imate

Otvorite sva vrata i gepek

Pre ulaska u auto otvorite sva vrata, uključujući i zadnja, da bi izašao vreo vazduh. Nakvasite ledenom vodom zglobove, vrat i tačke pulsiranja poput slepoočnice i spoja iza kolena, ili na ta mesta stavite hladne obloge. Sva ona povezana su sa delom mozga zaduženim za regulisanje telesne temperature, pa ćete se tako brzo rashladiti.

Ne vozite u patikama

Podignite kosu
Sklonite kosu sa vrata i oblačite odeću svetlih boja, koja dodatno ne privlači sunčeve zrake.

Vozite u otvorenoj obući, da vam se noge ne bi znojile prilikom pritiska papučica.

Ponesite zaleđeno piće

Uvek sa sobom nosite blago ohlađeno piće, koje ćete konzumirati tokom vožnje. Ubacite nekoliko većih flaša vode u zamrzivač i, kada se zalede, ponesite ih sa sobom u automobil. Prijatno će emitovati hladnoću sve dok se led potpuno ne otopi.

Pročitajte još: Vera (71) nikada ne ide kod doktora i ništa je ne boli. Pije samo jednu stvar

Mokra krpa na ventilaciji

Ventilaciju stavite na program hlađenja, a preko rešetkastog otvora okačite mokru krpu (možete i nju prethodno držati u zamrzivaču), koja će dodatno hladiti vazduh. Ponesite ih nekoliko, da biste ih menjali čim se osuše.

Foto: Šater

Na patosnice stavite mokre krpe ili plastične kutije sa ledom.

Na patosnice stavite kutije od stiropora ili plastike sa ledom, a prethodno ih umotajte u plastičnu kesu, da ne bi voda procurila prilikom otapanja. Na ovaj način će vazduh koji izlazi na donjim otvorima, postati znatno hladniji.

Pročitajte još: Tajna je u LEDU, SIRĆETU i OTVORENIM USTIMA: Više nećete plakati dok sečete CRNI LUK

S vremena na vreme nakratko otvorite sve prozore i napravite promaju. Na kontrolnu tablu postavite i mali ventilator, koji možete kupiti u prodavnicama auto-delova. Kada završite vožnju stavite vetrobransku zaštitu od sunca na kontrolnu tablu koja će, uz refleksiju svetlosti, sačuvati unutrašnjost automobila od pucanja i drugih oštećenja izazvanih direktnim prodorom sunčevih zraka i toplote.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas