Oglas
· · Komentari: 0
Talenti

Studenti kroje novi dizajn „škode spajder“ (Foto)

Novi model, koji još nema ime, biće predstavljen u junu ove godine

200320-Seventh-SKODA-Student-Concept-Car-1.jpg
Oglas

Češki proizvođač automobila „Škoda“, koji je sada pod upravom „Folksvagena“ ima dugu i bogatu tradiciju, a nešto na čega su u Mladoj Boleslavi, gde je sedište ovog giganta, posebno ponosni je „Studentski automobil“.

Naime, već sedam godina se studenti trude da dizajniraju što lepši i bolji automobil. Ove godine 20 studenata, koji inače pohađaju „Škoda akademiju“, rade na ambicoznom projektu proizvodnje kabriolet verzije, takozvane „spajder“ varijante na osnovu modela „škoda skala“.

Ovi studenti vredno rade pod nadzorom čuvenog Olivera Stefanija, rukovodioca „Škodonog centra za dizajn“. Oni su poslednjih meseci napravili mnogo crteža, proračuna, a finalni proizvod biće predstavljenjn javnosti u junu ove godine.

„Škoda akademija“ postoji već 90 godina i iz njenih skuta su izašla mnoga velika imena češkog dizajna i inženjerstva.

Kroz ovaj projekat, mladi talenti dobijaju podršku inžinjera i iskusnijih kolega iz područja tehničkog razvoja, dizajna i proizvodnje iz sedišta kompanije u Mladoj Boleslavi.

Studenti su izrazili želju da stvore automobil koji će imati jasne linije i emotivni dizajn koji će biti istaknuti u „spajder“ verziji kako bi naglasili dinamiku vozila. Poseta studenata „Škodinom“ sektoru za dizajn bio je važan korak na putu do službene prezentacije jedinstvenog vozila koja će se desiti u junu 2020. godine.

Pročitajte još: Hjundai protiv korone: Nema Sajma automobila, pa novitete predstavljaju „onlajn“

Tokom posete, njima je bilo dozvoljeno da pogledaju kako stvaraju direktor sektora za dizajn Oliver Stefani i njegove kolege. 

- Uprkos sve većoj upotrebi računara i simulacija, crtež je ipak bitan deo rada automobilskih dizajnera. Sa svakim potezom, ideja se pretvara u nešto stvarno. Skica je prvi korak na  dugom i uzbudljivom putu do novog automobila - objašnjava Oliver Stefani, direktor „Škodinog“ sektora za dizajn.

U stvaranju svoje prve skice, studenti su dobili pomoć i vredne savete od svih zaposlenih u „Škodinom“ sektoru za dizajn.

- Od početka, svi studenti su pokazali veliko oduševljenje i odlučnost. NJihove skice su veoma impresivne, zapravo mi se veoma sviđa koncept – kaže Jirži  Hadaščok, koordinator za dizajn eksterijera.

Projekat izrade „Škoda studentskog automobila“ pokazuje visok kvalitet obuke u specijalizovanoj  akademiji ove kompanije koja, rekosmo, sa uspehom radi  više od 90 godina. Dizajn koncepta i zatim njegova izrada su glavni elementi ovog projekta.

Pročitajte još: Pečat savršenosti: Dve nove „mazde“ osvojile najprestižniju nagradu za dizajn

- Veoma smo srećni što smo deo ovog projekta. Kao student, gde biste još imali šansu da svoje ideje i vizije pretočite u dizajn automobila, a zatim ga sami napravite? Crtanje prvih skica bilo je jako interesantno, a mnogo smo naučili od Olivera Stefanija i njegovog tima – kaže jedan od studenata  Vojteh Špitalski. Foto:Promo

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas