· · Komentara: 0
SLATKIŠI

Rapsodija UKUSA: Isprobajte čarobnu PISTAĆ tortu sa korama koje se ne peku (RECEPT)

Donosimo vam čarobnu kombinaciju slatkih ukusa u jednoj torti

1651178804_torta.png
Foto: InstagramScreenShot/ recepti_bajms

Vikend je idealan trenutak za okupljanje cele porodice, posebno ukoliko svojim najbližima ponudite i sočnu tortu sa pistaćima koja će im vratiti osmehe na lice. Ukoliko je niste pravili do sad, obavezno probajte. Lako se pravi, ne peku se kore i brzo je gotova.

Pročitajte još: Da li je hrana za mačke BEZBEDNA ZA PSE? Sve što treba da znate o "krađi" iz mačjeg džaka

Sastojci za koricu:

  • 300 grama mlevenog keksa
  • 100 grama istopljenog putera
  • par kašika mleka
  • 1 kašika belog eurokrema

Sastojci za sloj sa šumskim voćem:

  • 400 grama crvenog vocćnog miksa
  • 2 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašika limunovog soka
  • 2 kašike gustina
  • 4 kašike vode

Pistać sloj:

  • 300 mililitara slatke pavlake
  • 200 grama krem sira (ili maskarpone)
  • 200 grama pistać krema

Pročitajte još: TRIK SA ŠIBICAMA: Ubacite ih u vodu u kojoj kuvate jaja i rešite problem koji muči svaku domaćicu

Bela čokolada sloj:

  • 200 grama bele čokolade
  • 100 mililitara slatke pavlake

Priprema torte:

Pomešati mikserom sve sastojke za koricu, treba da dobijete lepljivu smesu koju ćete utisnuti u kalup obložen pek papirom.

Voće, šećer, vanilin šećer i limunov sok staviti u šerpicu i skuvati. Kada se skuva izblendati pa vratiti u šerpicu na ringlu. Gustin i vodu odvojeno sjediniti pa dodati u voćni fil i mešati dok se ne zgusne. Kada se malo ohladi, preliti preko keksa i staviti da se stegne.

Pročitajte još: NAJZNAMENITIJE SRPKINJE: Za mnoge od njih niste čuli, a dugujemo im veliku zahvalnost

Umutiti krem sir i pistać krem mikserom, zatim dodati slatku pavlaku i sve umutiti zajedno pa staviti u pleh preko voća.

Pročitajte još: Da li znate zašto je FERARI CRVENE BOJE? Odgovor ima veze sa PROŠLOŠĆU!

Za bela čokolada sloj staviti slatku pavlaku da se zagreje, dodati joj belu čokoladu i kada se skroz istopi i sjedini sipati preko pistać fila i odložiti u frižider da se dobro stegne.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.