Oglas
· · Komentari: 0

DIJETA LEPE BRENE: Pevačica je uz ovu ishranu smršala 17 kilograma

Pogledajte jelovnik uz koji je Lepa Brena uspela da smrša

1692183341_Foto-Shutterstock-Ataimages.rs.jpg
Foto: Shutterstok, Ataimages.rs
Oglas

Lepa Brena na početku karijere rešila je da napravi veliku promenu u svom izgledu. Smršala je 17 kilograma za šest meseci. Kada je nakon dijete stala na scenu, bila je to neka nova Lepa Brena i baš takva je došla do muzičkog trona.

Breninu proteinsku dijetu detaljno je analizirala nutricionista-dijetetičar Jovanom Srejić Ferlugom koja je za vas sastavila petodnevni jelovnik.

DAN 1

Doručak: kajgana sa paprikom i pečurkama.

Potrebno je: 2 jaja, ½ šolje pečuraka, ½ šolje paprike, 20 g izrendanog sira, 1,5 supene kašike maslinovog ulja, 50 g mladog sira, so i biber po ukusu.

Priprema: staviti sastojke u činiju, dobro promešati, ugrejati maslinovo ulje u tiganju i sipati sastojke. Lagano pržiti.

Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovanog mesa, sveža salata od povrća po izboru.

Večera: tuna salata sa susamom.

Potrebno je: 2 šolje kupusa, mladi luk, 10 rotkvica, ½ konzerve tunjevine.

Dresing: 1 kašika ulja, 1 kašika sirćeta/limunovog soka, 1 kašika pečenog susama, 1 šolja jogurta.

Prirema: iseckajte sastojke i dobro promešajte. Prelijte dresingom.

DAN 2

Doručak: salata i 2 kuvana jajeta.Za salatu je potrebno: 1 šolja kupusa, ½ šolje šargarepe, ½ šolje cvekle, 1 supena kašika ulja.

Večera: vitaminska salata sa kockicama mesa.

Potrebno je: 1 šolja rendanog zelenog kupusa, 1 šolja rendanog crvenog kupusa, ½ šolje rendane šargarepe, ½ šolje rendane cvekle, ½ šolje rendane jabuke, 1 kašika maslinovog ulja, limunov sok umesto sirćeta, himalajska so, 100 g grilovanog pilećeg belog mesa.

Priprema: staviti meso u činiju, dodati povrće i rendanu jabuku. Promešati. Sipati ulje i limunov sok. Začiniti.

 

DAN 3

Doručak: omlet sa brokolijem i sirom.

Potrebno je: 2 jaja, ¾ šolja (70 g) brokolija, 2 supene kašike izrendanog sira, 1 kašičica maslinovog ulja, so, biber, 1 šolja jogurta.

Priprema: propržite komadiće brokolija, pa dodajte umućena začinjena jaja. Lagano prižite i dodajte ostale sastojke.

Ručak: tanjir potaža od povrća, 150 g grilovanog bifteka, sveža salata od povrća.

Večera: mediteranska salata od tunjevine.

Potrebno je: ¼ zelene salate, 100 g paradajza, ¼ crvenog luka, ½ krastavca, ½ zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, ½ kašike origana, ½ konzerve tunjevine u maslinovom ulju, 15 ml sirćeta/limunovog soka, ½ supene kašike ulja, 200 ml jogurta.

Priprema: promešati tunjevinu, zelenu salatu, paradajz, crveni luk, krastavac i papriku. Dodati sir i masline i jogurt. Dodatno promešati, staviti sir, masline i preliti sirćetom ili limunovim sokom.

DAN 4

Doručak: omlet i salata.

Potrebno je: 2 jaja, 100 g povrća, 1 kašika ulja, 1 šolja jogurta/kefira, 1,5 šolja iseckane zelene salate, ½ supena kašika ulja, limunov sok.

Priprema: umutiti jaja, dodati povrće, ulje, zelenu salatu i jogurt/kefir. Začiniti sa ½ supene kašike ulja i limunovim sokom.

Ručak: tanjir potaža, 200 g grilovanog belog mesa, sveža salata od povrća.

Večera: Cezar salata.

Potrebno je: 2 šolje iseckane zelene salata, ½ šolje izrendane šargarepe, ½ šolje izrendane cvekle, tunjevina (½ konzerve od 160 g), 30 g feta sira, 1 kašičica maslinovog ulja, limun umesto sirćeta, himalajska so, šolja jogurta.

Priprema: dodati u činiju sastojak po sastojak. Začiniti uljem i limunom.

DAN 5

Doručak: mafini sa paprikom, pečurkama i jajima.

Potrebno je: 2 jaja, ½ šolje pečuraka, ¼ šolje crvenog kupusa, 20 g izrendanog sira, 1 supena kašika jogurta, 1,5 supena kašika maslinovog ulja, so, biber po ukusu, 50 g mladog sira.

Priprema: zagrejati rernu na 180°C pa podmazati kalup za pečenje mafina sa ½ kašike maslinovog ulja. Prodinstati sitno iseckano povrće na ½ kašike maslinovog ulja na srednjoj temperaturi dok ne omekne, začiniti soli i biberom. U posebnoj posudi umutiti jaja, jogurt, so i biber. Napuniti modlu tako da se svaka pregrada prvo popuni povrćem do pola, pa prelijte mešavinom sa jajima. Na kraju dodati narendan sir i peći 20 minuta ili dok mafini ne dobiju zlatnobraon boju.

Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća.Večera: vitaminska salata sa kockicama mesa.

Potrebno je: 1 šolja rendanog zelenog kupusa, 1 šolja rendanog crvenog kupusa, ½ šolje rendane šargarepe, ½ šolje rendane cvekle, ½ šolje rendane jabuke, 1 kašika maslinovog ulja, limunov sok umesto sirćeta, himalajska so, 100 g grilovanog pilećeg belog mesa.

Priprema: staviti meso u činiju, dodati povrće i rendanu jabuku. Promešati. Sipati ulje i limunov sok. Začiniti.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas