Oglas
· · Komentari: 0

ISHRANA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Jelovnik koji mu pomaže da ostane u savršenoj formi

Pogledajte šta Nole jede za svaki obrok kako bi održao top formu

1691918581_Novak-Djokovic-jelovnik.jpg
Foto: Ataimages.rs
Oglas

Novak Đoković je najbolji srpski teniser svih vremena. Uspeo je da uradi ono o čemu su mnogi samo sanjali, tokom karijere osvojio je 23 grend slem titule. Slavnog tenisera mnogi smatraju najboljim teniserom svih vremena, a često ističe da su za to krivi ishrana i treninzi. Jednom je prokomentarisao koliko mu je važno da jede hranu tokom meča.

- Banane, urme i voda, stvarno ne razumem, svaka utakmica je ista, da se dogovorimo, a oni još uvek ne razumeju. Donesu mi jabuku. Kakva jabuka, čoveče. Onda nađem krušku, bez urme. Pa donesu mi neke magnete, svašta - nasmejao se Novak okupljenim novinarima.

Poznato je da je iz ishrane izbacio mlečne proizvode, crveno meso, gluten i šećer. Trudi se da popije mnogo vode tokom dana, a ne prođe ni jedno jutro, a da čim se probudi ne popije čašu mlake vode sa limunom. Takođe pazi da mu obroci budu otprilike u isto vreme, a jutarnju užinu uzima samo ako mu je potrebna. Vrlo često pije sok od celera na prazan stomak.

Ovo je meni koji koristi Novak Đoković:

Prvi dan

Doručak: Voda i dve kašike meda. Zatim jede musli od organskog ovsa, brusnice, suvog grožđa, semenki bundeve ili suncokreta, badema. Jutarnja užina (ako je potrebno): hleb bez glutena ili krekeri sa avokadom i tunjevinom.
Ručak: Salata od mešanog povrća, testenina primavera bez glutena (po želji se koriste testenine od pirinča, tikvice, špargle, sušeni paradajz i veganski sir).
Popodnevna užina: Jabuka sa puterom od indijskog oraha, dinja.
Večera: Kelj, cezar salata (kelj, komorač, kinoa i pinjoli) plus dresing (uključujući inćune ili sardine), supa od mineštre, fileti lososa sa pečenim paradajzom i marinadom.

Drugi dan

Doručak: Voda, dve kašike meda, banana sa puterom od indijskog oraha, voće. Jutarnja užina (ako je potrebno): tost bez glutena sa bademovim puterom i medom.
Ručak: Salata od mešanog zelenila, začinjena salata od rezanaca (uključujući rezance bez glutena, crvenu papriku, rukolu, indijski orah i listove bosiljka, balzamiko sirće).
Popodnevna užina: Integralne pločice sa voćem i orasima.
Večera: Salata od tunjevine (boranija, pasulj, rukola, tunjevina, crvena paprika, paradajz i slanutak iz konzerve), paradajz supa, pečeni paradajz.

Treći dan

Doručak: Voda, dve kašike meda, zob bez glutena sa puterom od indijskog oraha i bananom, voće.
Jutarnja užina: Domaći humus (uključujući slanutak bez glutena i soja sos) sa jabukama.
Ručak: Zelena salata, testenina bez glutena sa pestom (uključujući testeninu od pirinča, orahe i listove bosiljka).
Popodnevna užina: Avokado sa krekerima bez glutena, voće.
Večera: Salata sa avokadom i domaćim dresingom, supa od šargarepe i đumbira.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas