· · Komentari: 0

JEDNOSTAVNA DIJETA: Možete smršati i do 10 kilograma za tri nedelje

Ukoliko želite da smršate za kratko vreme ovo je idealna dijeta za vas

1678801255_brza-dijeta.jpg
Foto: Shutterstock

Kada biramo dijetu često tražimo onu koja će nam pomoći da smršamo za kratko vreme. Engleska dijeta za 21 dan može da bude spas u poslednjem trenutku. Hrana sa visokim sadržajem proteina čini najveći deo ishrane, koja se može klasifikovati kao dijeta bez ugljenih hidrata.

Najveći deo kalorija treba uneti uveče, a doručak treba da bude što lakši i ne previše bogat kalorijama. Dijeta kao što joj i sam naziv kaže traje 21 dan, a za to vreme moguće je smršati čak 10 kilograma, ako se strogo pridržavate pravila. Ne preporučuje se da se dijeta drži više od jednom u godinu dana - privremeno ograničenje količine soli u ishrani može da bude od koristi, dok na duge staze može da šteti organizmu.

Morate se pridržavati sledećih pravila:

Prženu i masnu hranu treba potpuno isključiti;
Hranu možete da pečete ili dinstate
Tokom dana pijte najmanje 2 litre obične vode;
Ova dijeta nudi tri opcije menija. Mlečni dani su prva dva dana, zatim ide tri mesna dana, a potom, još pet dana - voća i povrća, pa će se prvih 10 dana dijete završiti. Zatim 4 dana mesne sihrane, 6 dana  voća i povrća i poslednji dan je mlečni dan.

Mlečni dani:

8:00 - čaša mleka sa hlebom;

13:00 - čaša mleka;

16:00 - čaša mleka sa hlebom;

19:00 - čaša mleka;

pre spavanja - čaša soka od paradajza.

Mesni dani:

8:00 - kafa sa mlekom bez šećera, tost, 10 g putera i 15 g meda (pola kašike);

13:00 - tanjir mesne ili riblje čorbe, 150-200g kuvanog mesa ili ribe, 2 kašike zelenog graška, parče hleba;

16:00 - čaša mleka ili čaja, 15 g meda;

19:00 - 2 jaja ili 50 g sira (meso, riba, šunka sa niskim sadržajem masti) ili čaša kefira; tost.

Dani voća i povrća:

8:00 - 2 pomorandže ili 2 jabuke;

13:00 - činija supe od povrća bez krompira sa 1 kašikom biljnog ulja, tost;

16:00 - bilo koje voće, osim banana;

19:00 - salata od povrća, kašika meda, šolja čaja.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.