Oglas
· · Komentari: 0

Pravimo ŠEJK za mršavljenje: Odlično ide uz mnoge dijete (RECEPT)

Žene i muškarci ne treba da slede istu dijetu, tvrdi dr Sara Gotfrid, jer su njihove potrebe različite, najpre zbog hormona koje upravljaju metabolizmom.

1634574089_Depositphotos_82874434_S.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Hormoni igraju ključnu ulogu u tome koliko će dijeta biti uspešna. Na primer, keto dijeta ne obezbeđuje, po mišljenju ove doktorke, dovoljno ugljenih hidrata, naročito ne za žene srednjih godina. Ugljeni hidrati pomažu da se ublaži odgovor na stres, da se snizi nivo kortizola, pojača lučenje hormona rasta i podrži funkcija štitne žlezde. Takva ishrana podmlađuje čitav organizam.

Za žene ona najviše preporučuje autofagiju i to po satnici 14:10 - tokom 14 sati se gladuje (ne jede se ništa, dozvoljeni su voda, čaj i kafa), a tokom 10 sati se jede raznovrsna hrana.

Pročitajte još: Tri jednostavna načina da hranom povećamo količinu energije i srećni dočekamo veče

Nakon perioda gladovanja, dr Gotfrid preporučuje da prvo popijete šejk od zelenog povrća i semenki, obogaćenog dobrim masnoćama i vlaknima.

U blenderu treba izmešati:

  • natopljeno čia seme (1 do 3 kašičice),
  • laneno seme (1 do 3 kašičice),
  • 1 kašiku tamnog kakao praha,
  • zeleno povrće (35-40 gr - spanać, kelj ili mešavina po želji),
  • 1 kašiku kvalitetnog ulja (MCT ulje, ulje oraha),
  • filtriranu vodu (175-225 ml) i
  • 6 kockica leda.
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas