Oglas
· · Komentari: 0

ŠTA JE SLADOLED DIJETA: Mršavljenje uz omiljenu poslasticu - jelovnik za tri dana

Neobična sladoled dijeta je postala pravi hit u svetu

1688907115_shutterstock_437928601.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Tokom vrelih letnjih dana, ništa ne može tako da prija kao kugla sladoleda koji se topi u ustima. Ljubitelji sladoleda se sigurno pitaju na koji način mogu uklopiti ovu namirnicu u svakodnevnu ishranu, a da ne ugrozite dobru liniju.

Lepe vesti su pred vama, brojne studije pokazuju da jedan dnevni obrok koji se sastoji od mlečnih proizvoda, može pomoći u gubitku telesne težine, a u poslednje vreme sve je popularnija sladoled dijeta.

Sladoled se može jesti kao užina, ali ne treba preterivati sa njegovom količinom. Jedna kugla je količina koja neće uticati na povećanje mase, a može da stimuliše deo mozga koji se aktivira kada se oseti zadovoljstvo.

Pravilnom ishranom osiguravamo stalni dotok energije, a prejedanje ćemo izbeći pravilnim raspoređivanjem obroka tokom dana. Tada će se i metabolizam ubrzati, ako je ishrana raznolika i sadrži namirnice koje volite, neće vam biti teško da se pridržavate manjih količina i određenog rasporeda obroka.

Primer jelovnika:

1. dan:

Doručak:

  • 2 tanje kriške hleba sa žitaricama i semenkama, 2 kašike maslaca od kikirikija bez šećera

Međuobrok:

  • 1 grejp, pola banane

Ručak:

  • Pola šoljice tune, šoljice sardina ili pola šoljice posnog feta ili svežeg sira.
  • 1 šoljica integralne testenine
  • 1 šoljica šargarepe ili celera

Užina:

1 kugla sladoleda od vanile sa svežom naseckanom breskvom

Večera:

  • 150 grama nemasnog mesa (ili drugih proteina) po želji, možete koristiti začine, pečeno na malo ulja
  • 1 šoljica zelenog povrća (mahune, spanać, tikvice) na pari, žaru, sirovo ili dinstano

2. dan

Doručak:

  • 1 kuvano jaje, 2 tanje kriške hleba

Međuobrok:

  • 1 jabuka ili kruška, pola šake orašastih plodova

Ručak:

  • Rižoto sa piletinom i povrćem, zelena salata začinjena sirćetom i maslinovim uljem, začini po želji

Užina:

  • 1 kugla sladoleda od čokolade sa svežim malinama

Večera:

  • 150 grama svežeg sira sa pavlakom, jedno parče hleba sa žitaricama i semenkama

3. dan

Doručak:

  • 4 integralna krekera, 1 kriška polutvrdog nemasnog sira

Ručak:

  • 1 jaje pripremljeno bez ulja, 2 tanke kriške hleba

Užina:

  • 1 kugla voćneg sladoleda po želji sa dodatkom lešnika

Večera:

  • 1 šoljica tune, 1 šoljica posnog feta ili svežeg sira ili 1 šoljica sardina.
  • 1 šoljica celera, 1 šoljica karfiola ili zelenog povrća

U čemu je "štos"?

Tajni sastojak ove namirnice koja brzo topi kilograme je kalcijum. Prema najnovijim studijama, gojazne osobe koje su uzimale suplemente kalcijuma su smanjivale telesnu težinu za 26 odsto i topile čak 38 odsto više masnih naslaga od osoba koje su bile na "običnoj" niskokaloričnoj dijeti, bez ikakavih dodataka ishrani.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas