Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ШТА ЈЕ СЛАДОЛЕД ДИЈЕТА: Мршављење уз омиљену посластицу - јеловник за три дана

Необична сладолед дијета је постала прави хит у свету

1688907115_shutterstock_437928601.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Током врелих летњих дана, ништа не може тако да прија као кугла сладоледа који се топи у устима. Љубитељи сладоледа се сигурно питају на који начин могу уклопити ову намирницу у свакодневну исхрану, а да не угрозите добру линију.

Лепе вести су пред вама, бројне студије показују да један дневни оброк који се састоји од млечних производа, може помоћи у губитку телесне тежине, а у последње време све је популарнија сладолед дијета.

Сладолед се може јести као ужина, али не треба претеривати са његовом количином. Једна кугла је количина која неће утицати на повећање масе, а може да стимулише део мозга који се активира када се осети задовољство.

Правилном исхраном осигуравамо стални доток енергије, а преједање ћемо избећи правилним распоређивањем оброка током дана. Тада ће се и метаболизам убрзати, ако је исхрана разнолика и садржи намирнице које волите, неће вам бити тешко да се придржавате мањих количина и одређеног распореда оброка.

Пример јеловника:

1. дан:

Доручак:

  • 2 тање кришке хлеба са житарицама и семенкама, 2 кашике маслаца од кикирикија без шећера

Међуоброк:

  • 1 грејп, пола банане

Ручак:

  • Пола шољице туне, шољице сардина или пола шољице посног фета или свежег сира.
  • 1 шољица интегралне тестенине
  • 1 шољица шаргарепе или целера

Ужина:

1 кугла сладоледа од ваниле са свежом насецканом бресквом

Вечера:

  • 150 грама немасног меса (или других протеина) по жељи, можете користити зачине, печено на мало уља
  • 1 шољица зеленог поврћа (махуне, спанаћ, тиквице) на пари, жару, сирово или динстано

2. дан

Доручак:

  • 1 кувано јаје, 2 тање кришке хлеба

Међуоброк:

  • 1 јабука или крушка, пола шаке орашастих плодова

Ручак:

  • Рижото са пилетином и поврћем, зелена салата зачињена сирћетом и маслиновим уљем, зачини по жељи

Ужина:

  • 1 кугла сладоледа од чоколаде са свежим малинама

Вечера:

  • 150 грама свежег сира са павлаком, једно парче хлеба са житарицама и семенкама

3. дан

Доручак:

  • 4 интегрална крекера, 1 кришка полутврдог немасног сира

Ручак:

  • 1 јаје припремљено без уља, 2 танке кришке хлеба

Ужина:

  • 1 кугла воћнег сладоледа по жељи са додатком лешника

Вечера:

  • 1 шољица туне, 1 шољица посног фета или свежег сира или 1 шољица сардина.
  • 1 шољица целера, 1 шољица карфиола или зеленог поврћа

У чему је "штос"?

Тајни састојак ове намирнице која брзо топи килограме је калцијум. Према најновијим студијама, гојазне особе које су узимале суплементе калцијума су смањивале телесну тежину за 26 одсто и топиле чак 38 одсто више масних наслага од особа које су биле на "обичној" нискокалоричној дијети, без икакавих додатака исхрани.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas