Oglas
· · Komentari: 0
bakina kuhinja

Baka Jelin recept za najmekšu pogaču koju ćete probati: Osvaja na prvi zalogaj (RECEPT/VIDEO)

Sa pogačom nikada ne možete pogrešiti

1666333537_20221020_112056.jpg
Foto: Bakina kuhinja
Oglas

Iz bakine kuhinje, stiže nam recept za najmekšu pogaču. Topi se u ustima kao pena, tako da nećete moći da odolite još jednom parčetu.


Potrebno je:

  • 400 ml mleka
  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 600-650 gr brašna
  • 30 ml maslinovog ulja

Pročitajte još: Kompot od jabuka i šljiva: Poslastica koju su spremale naše bake (RECEPT)

Priprema:

  1. Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka, dodati šećer, pa kad zapeni dodati ostatak mleka, brašno ulje i so. Potom zamesiti mekše testo.
  2. Mesiti da bude glatko pa ga ostaviti da odstoji na toplom 30 minuta.
  3. Razviti u pravougaonik debljine 2 cm, premazati maslinovim uljem  i iseći na trake za 2 prsta. Uviti svaku traku kao ružui ređati u podmazan pleh.
  4. Ostaviti da naraste, premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni oko 40 minuta.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas