Oglas
· · Komentari: 0

ELIKSIR ZDRAVLJA: Ukusan je i sprema se za nekoliko minuta, a sve pršti od VITAMINA

Jačanje imuniteta je prvi korak u prevenciji nastanka bilo koje infekcije, ali i u oporavku nakon bolesti. Zato vam otkrivamo recept za prirodni eliksir koji će vam vratiti snagu.

1705829060_41f7334fabd22802ef09392d551e62bb44a8bfdf.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Potrebno je:

  • 1 kg cvekle, sok jednog limuna
  • ½ kg šargarepe
  •  3 pomorandže
  •  3 jabuke
  •  1 kilogram meda

Priprema:

Šargarepu, jabuke i cveklu očistite i stavite u sokovnik. Limun i pomorandžu iscedite i njihov sok zatim dodajte u sokovnik. Nakon što sve sastojke usitnite, prelijte napitak u dublju posudu, dodajte med i sve dobro promešajte. Pripremljen eliksir možete raspodeliti u manje bočice. Najbolje je da ga pijete svako jutro na prazan želudac, i to po pola čaše.

Cvekla svoju jarku crvenu boju dobija od betalaina – antioksidansa rastvorljivog u vodi. Takođe sadrži druge flavonoide i polifenolna jedinjenja, koja mogu da imaju antioksidativna i antiinflamatorna svojstva.

Šta sve može cvekla?

Ovo je jedna moćna biljka, prepuna hranljivih sastojaka koji jačaju naš organizam, pomaže u održavanju dobre cirkulacije, varenja, detoksikacije…

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas