· · Komentari: 0
USKRS

IZBELITE prirodnu boju jaja i pripremite za FARBANJE: Sve što vam treba jesu alkoholno sirće i voda! (VIDEO)

Ove godine svi se odlučili za farbanje jaja prirodnim supstancama

1618910725_jaja2.JPG
Foto: Printscreen Youtube/Home Factory

Uskoro će Uskrs i svi uveliko osmišljavaju strategiju farbanja jaja. S obzirom da je prošlu godinu, a i ovu obeležila pošast, bolesti i (ne)briga o zdravlju, svi se nekkao odlučuju za farbanje jaja namirnicama iz prirode, izbegavajući hemiju.

Svakako da boja bolje prijanja za bela jaja, nego prirodna - žućkasta, pa vam dajemo savet kako da ih izbelite, ukoliko ne nađete da kupite baš bela jaja.

Sve što vam treba su dva sastojka koja već imate u kuhinji i potpuno su prirodna.

Kako izbeliti jaja?

Iako u prodavnicama možemo naći bela jaja, njihova kora nije toliko čvrsta kao kod smeđih jaja, pa i nisu najpraktičnija za farbanje.

Sve što vam treba jesu alkoholno sirće i voda u odnosu jedan prema jedan.

Šta vam onda preostaje? Izbeliti smeđa jaja, ali, naravno, ne hidrogenom i sličnim veštačkim sredstvima. Srećom, u vašim se kuhinjama već nalazi sastojak koji vam treba – alkoholno sirće. Osim što je dobro za čišćenje raznih površina ili osvežavanje frižidera, efikasno izbeljuje ljusku jajeta.

Postupak izbeljivanja zapravo je vrlo jednostavan.

Sve što vam treba jesu alkoholno sirće i voda u odnosu jedan prema jedan.

Dakle, jedna čaša vode na jednu čašu sirćeta za tri jajeta. Ako ih kuvate više, povećajte količinu.

Prelijte jaja sirćetom i vodom da budu potpuno potopljena, te ih stavite na jaku vatru. Kako se tečnost bude zagrejavala, počeće da se pene. Kad voda proključa, smanjite vatru i uklonite svu penu kašikom. Kuvajte jaja deset minuta, ocedite ih i isperite hladnom vodom.

Naknadno ih prebrišite spužvicom ili krpom kako biste uklonili eventualne mrlje, ali budite pažljivi jer je ljuska tanja zbog kuhanja u octu. I gotovo!

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.