· · Komentari: 0
MORSKA RIBA

Magija iz rerne! Najmekši, sočni i začinjeni fileti oslića

Uz filete slića pripremite nezaobilazni prilog - blitvu i kropmpir na dalmatinski način. Priprema jela je jednostavna, a za sat vremena imaćete zdrav obrok za celu porodicu.

20200417_172200-5ea21116475b0.jpg
Foto: Novosti Magazin

Oslić u filetima jedna je od najčešćih vrsta morske ribe na našim trpezama. Iako postoje brojni recepti za pripremu ribe, mi vam donosimo jednostavan recept koji će zavoleti cela porodica.

Najbolji deo ovog recepta je što riba zadržava sve svoje arome, mekana je i začinjena biljnim začinima po volji ukućana.

Pročitajte još: Ovu pitu može da napravi svaka domaćica za SAMO 15 minuta (Foto)

Uz ribu neizostavan je i prilog, u ovom slučaju od krompira i blitve na dalmatinski način.

Potrebno za pripremu oslića:

  • 1 pakovanje fileta oslića
  • po ukusu vegeta
  • po ukusu so
  • po ukusu biber
  • malo peršuna 
  • maslinovo ulje
  • aluminijaska folija za pečenje

Priprema oslića: 

Tepsiju obloziti aluminijskom folijom tako da se celi fileti umotaju u foliju.

Filete oslića odmrznuti, pa ih dobro posušiti papirnim ubrusom. Onda ih posoliti i poređati u tepsiju. Pobiberiti, sipati vegetu ili biljni začin i pouljiti, pa posuti peršunom.

Po želji možete dodati još nekih začina koje volite. Zatvoriti dobro ribu sa svih strana folijom.

Pročitajte još: Ovo jelo se služi u najelitnijim restoranima, a možete ga spremiti za samo 200 dinara

Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta.


Foto: Novosti magazin

Potrebno za pripremu priloga:

  • dve veze blitve
  • 4 veća krompira
  • 5 čena belog luka 
  • 250 mililitara maslinovog ulja
  • so
  • sirće

Priprema priloga:

Očistiti krompir i iseći ga na komade u veličini zalogaja. Sipati u dublju šerpu, naliti vode i sipati dve kašike sirćeta. Kuvati 45 minuta ili dok viljuška lagano ne prolazi kroz komade krompira.

Sa strane, očistiti beli luk, pa ga iseckati na sitno. Pomešati ga sa maslinovim uljem i ostaviti marinadu dok se krompir kuva. 

Za to vreme oprati blitvu, odseći bele drške, i naseckati je na centimetar-dva širine.

Izvaditi skuvani krompir sa rešetkastom kašikom, a u vodi u kojoj se kuvao staviti blitvu i kuvati je 7 minuta. Procediti vodu i blitvu staviti u hladnu vodu. Tako će boja ostati izražajno zelena.

Staviti veću posudu ili tiganj na šporet, sipati beli luk sa uljem. Nakon što luk porumeni, dodati krompir i dobro oceđenu blitvu. Pržiti sa mešanjem nekoliko minuta, pa po želji naliti jednu kašiku sirćeta u prilog ili ga posoliti po ukusu.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.