Oglas
· · Komentari: 0
UKUSNO

Najjednostavniji recept za ČOKOLADNE PALAČINKE koje će obožavati SVI

Deca će posebno biti oduševljena bojom.

1624628332_pancakes-2371433_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Recept je jednostavan - kao za standardne palačinke, samo sa par izmena.

Sastojci:

2 jaja

150 grama brašna

300 ml mleka

30 g margarina

40 g čokolade za kuvanje

1 kašika kakao praha

2 kašike šećera

prstohvat soli

Pročitajte još: Ovako se prave savršene AMERIČKE PALAČINKE: Pratite tri saveta

Priprema:

Za početak izlomite čokoladu za kuvanje i istopite je sa margarinom na laganoj vatri. Polako mešajte, kako bi se masa lepo sjedinila.

Jaja umutite sa 2 kašike šećera i prstohvatom soli, pa dodajte polovinu brašna (75 grama) pomešanog sa kakaom. Potom sipajte 100 ml mleka, i dok mešate dodajte ostatak brašna dok smesa ne postane gusta.

Potom sipajte ostatak mleka i mutite smesu rukom ili mikserom dok ne nestanu grudvice.

Na kraju dodajte i otopljenu čokoladu s margarinom. Prekrijte smesu krpom i ostavite da odstoji oko 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Palačinke pecite kao i obično: na zagrejanom i nauljenom tiganju, s obe strane podjednako.

Palačinke možete napuniti po želji: voćem, keksom, kremom, medom ili šlagom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas