Priprema je jednostavna i brza, a rezultat je meko testo koje se topi u ustima, ispunjeno predivnim, sočnim nadevom od oraha.
Ovi salčići su idealan izbor za sve prilike, a posebno za posne dane. Pogledajte video i uverite se sami koliko je lako napraviti ovu poslasticu!
Sastojci:
- 500 gr brašna
- 200 ml piva
- 50 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- korica limuna
- 1 vanilin šećer
- 1-2 kašike šećera
- malo soli
Za nadev:
- 100 gr mlevenih oraha
- šećer za orahe
Priprema:
Prosejati brašno sa praškom za pecivo, pa dodati ulje, pivo i kiselu vodu. Dodati koricu limuna, vanilin i običan šećer i zamesiti testo. Testo treba da bude mekše. Ako je tvrdo dodajte kiselu vodu, ako je suviše meko - malo brašna.
Znači mekše testo razviti u pravougaonik. Iseći na trake U mlevene orahe dodati malo kisele vode i šećer ili neki pekmez i izmešati.
Vaditi kašičicom fil i staviti na dno trake testa. Presavijte onda testo pa pritisnite samo ćoškove, ne sredinu, pa nožem presecite i ređajte u pleh. Peći na 200 stepeni 30-40 minita.
Prijatno!