· · Komentari: 0
RECEPT

Ako dodate samo jednu namirnicu HLEB vam nikada neće biti TVRD, a testo GNJECAVO (VIDEO)

Trik koji će vas oduševiti

1661673054_testo.jpg
Foto: youtube printscreen/The Perfect Home

Mesili ste hleb, a on je na kraju je ispao tvrd? Nikakv problem! Imamo savet uz koji vam testo za hleb više nikada neće biti gnjecavo.

Pročitajte još: PRIPREMA ZIMNICE: Napravite domaći AJVAR po ORIGINALNOM receptu

Sve što treba da uradite jeste da u testo krompir i ono će biti mekano i vazdušasto. U nastavku donosimo recept za testo za hleb koji će biti "mekan kao duša".

Sastojci:

2 kuvana krompira,
500 g brašna,
7 g suvog kvasca,
2 kašičice šećera,
2 kašičice soli,
30 g ulja (puna kašika),
230 g vode.

Priprema:

Pre svega izbockajte krompir, a zatim ga stavite u mikrotalasnu 10-ak minuta, a potom izgnječite. U većoj činiji pomešajte krompir, brašno, šećer, ulje, so, kvasac, a onda testo zamesite. Izvadite na pobrašnjenu površinu i još malo mesite, a činiju, u kojoj ste pre toga mesili premažite uljem pa zatim vratite testo, pokrijte i ostavite da odstoji dva sata.

Pročitajte još: Ova NAMIRNICA najviše goji, a mnogima je NEIZOSTAVNI deo doručka: Najgore je ako se jede uz jutarnju kafu

 

Nakon dva sata razvijte testo u oblik vekne, a onda ga secite na šest delova. Od svakog dela napravite male loptice i ređajte u pleh obložen pek papirom. Zatim prekrijte pleh prijanjajućom folijom i ostavite 20 min da odstoji. Kajzerice pecite na 180 stepeni pola sata a zatim uživajte u mekanom testu. U nastavku pogledajte kako izgleda postupak:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.