Oglas
· · Komentari: 0

OVO MOŽE SVAKO! Džejmi Oliver podelio recept za DOMAĆI HLEB i postao viralan (VIDEO)

ČUVENI britanski kuvar Džejmi Oliver podelio je snimak u kojoj je pokazao kako priprema domaći hleb od sastojaka koje imate u kući.

1695908111_68623_dzejmi-oliver_ig.jpg
Foto: Fejsbuk printskrin/Jamie Oliver
Oglas

Od sastojaka vam treba 7 grama suvog kvasca i kilogram oštrog brašna. Za ovaj recept vam nije potrebno mnogo novca. Treba vam 45 minuta za pripremu, a od sastojaka se mogu napraviti dva hleba.

Recept ide ovako: Najpre u veću posudu stavite kvasac. Zatim u nju sipajte 650 ml mlake vode i mešajte nekoliko minuta. Dodaje se većina brašna i pola kašičice morske soli. Treba mešati dok se testo ne zgusne. Čistim rukama se napravi loptica od testa, a ako je potrebno doda se još brašna.

Nakon što stavite testo na površinu posutu brašnom, mesite ga i razvlačite pet minuta. Kada postane elastično stavite brašno na ruke i ponovo napravite lopticu. Stavite ga u posudu, po vrhu pospite brašno i pokrijte čistom i vlažnom kuhinjskom krpom.

 

Ostavite testo da naraste, oko sat i 30 minuta. Trebalo bi da bude na toplom, da postane dvostruko veće. Kuvar kaže da pažljivo oblikujete hleb i da ga potom pečete 35 minuta. Trebalo bi da dobijete lepu zlatnu boju, a ovako pripremljen hleb može da se jede uz ručak ili da se koristiti za pripremu sendiviča.

- Kuvanje može biti dobro za dušu, a pravljenje hleba je tako korisna, terapeutska, taktilna stvar. Bićete ponosni na sebe kada ga izrežete. Od jednog jednostavnog recepta za hleb kao što je ovaj, postoji milion stvari koje možete da napravite. Možete napraviti veliki hleb ili manji. Budite kreativni. Možete da eksperimentišete i sa brašnom. Možete da koristite integralno, raženo ili mešavinu nekoliko različitih vrsta. Osim toga, hleb možete da pripremate sa decom. Svideće im se - rekao je Džejmi.

BONUS VIDEO:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas