Oglas
· · Komentari: 0
SLADOLED

RASPODIJA UKUSA: RECEPT za sladoled od zove koji ćete obožavati

Jednostavan recept za poslasticu koju ćete stalno praviti

1652523909_sundae-2367077_1280.jpg
Photo: Pixabay
Oglas

Ako niste primetili, zova je procvetala, pa je došlo vreme da se prave sokovi ali i sladoled za koji smo vam spremili jedan jednostavan recept.

Sastojci:

  • 250 g maskarpone sira
  • 1.5 dl slatke pavlake (mlečne)
  • 2 dl sirupa od zove
  • 50 g belanaca ( od dva manja jaja)
  • 100 g šećera
  • 25 g vode

Priprema:

  1. Umutite slatku pavlaku. Dodajte mascarpone i sirup od zove, pa lagano izmiksajte.
  2. Belanca ulupajte u šam. Dodajte 20 g šećera i još miksajte. U šerpicu sipajte preostali šećer i 25 g vode, zagrevajte do ključanja, a potom kuvajte još 5-6 minuta.
  3. Dobijen sirup u mlazu sipajte u šam nastavljajući istovremeno i neprekidno da miksate belanca.

Pripremljenu masu rasporedite u odgovarajuću plastičnu posudu sa poklopcem i zamrznite.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas