Oglas
· · Komentari: 0

Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka

Napravite sami domaći hleb

1704110926_shutterstock_1154810167.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Biće vam potrebno malo vremena, ali zato ćete napraviti hleb sa hrskavom koricom i mekanom sredinom kojem niko neće moći da odoli. A ovo je i super predlog ako ne volite da jedete bajat hleb, a većina prodavnica je zatvorena prva dva dana posle praznika. 

Sastojci:

  • 370 ml tople vode 
  • 2 kašičice suvog kvasca 
  • 500 g brašna 
  • 1 kašičica soli

Kako se pravi domaći hleb - recept:

Umesite testo 

U posudi pomešajte toplu vodu i kvasac, pa ostavite da se aktivira nekih 10 minuta. Zatim dodajte prosejano brašno i so i sve lepo promešajte varjačom - sastojci treba da se sjedine. Pokrijte krpom i poprskajte je vodom, pa ostavite da testo odstoji nekih 2 sata.

Oblikujte hleb 

Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, pa ga rukama par puta "presložite". Zatim oblikujte loptu od testa, pokrijte krpom i ostavite da odmori još 30 minuta. Prebacite hleb u posudu sa poklopcem (koja može u rernu) i zasecite na vrhu u obliku krsta. Poklopite.

Ispecite hleb 

Pecite hleb u zagrejanoj rerni na 220°C nekih 30 minuta, a zatim skinite poklopac i pecite još 15-20 minuta da dobije lepu hrskavu i zlatnu koricu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas