Oglas
· · Komentari: 0

RECEPT ZA POSNI SLATKI KUPUS: Spremite ga na ovaj način i ukus će vas oduševiti (VIDEO)

Isprobajte recept za preukusno posno jelo

1712904857_Foto-Privatna-arhiva-bakina-kuhinja-recept.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Iz bakine kuhinje nam stiže ideja za današnji ručak.

Posni slatki kupus - sastojci:

1 glavica mladog kupusa
2 struka crnog i 2 belog luka
2 veće šargarepe
1 paprika
1 koren celer
1 paradajz
50 ml kuvanog paradajza
2 krompira na kockice
1 ljuta sveža paprika


Vodena zaprška 

1 kašika kukuruznog brašna
1 ksičica ljutenice iz tegle ili ajvara
1 kašika suvog začina
1 kašičica slatke mlevene paprike
ulje

Posni slatki kupus - priprema:

Na ulju ispržiti seckan luk, papriku, šargarepu i celer. 

Kupus iseći na krupne kocke, pa ubaciti na izdinstano povrće. 

Dodati kockice krompira i ljutu svežu papriku. Sipati pola šerpe vode poklopiti i kuvati na tiho 25-30 minuta.  Pred kraj naseći paradajz i kuvan paradajz

U manju činiju staviti kukuruzni skrob, dodati ajvar ili ljutenicu, slatku mlevenu papriku, suvi začin  i malo vode. Izjednačiti, pa sipati u kupus sa strane i malo varjačom podiči kupus da vodena zaprška padne na dno. 

Kuvati na tiho 2, 3 minuta. Dodati seckan peršun. Vrhunsko jelo, uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas