Oglas
· · Komentari: 0

Recept za puding od jabuka: Idelan slatkiš posle ručka

Jesenji slatkiš u novoj varijanti, sa bogatim mlečnim filom i maštovitom kombinacijom ukusa!

1663334988_profimedia-0219609410.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Ako želite da jesenji slatkiš bude sočan, kremast i savršen desert posle raskošnog ručka, onda je puding od jabuka pravi izbor. Priprema se lako i brzo, treba da odstoji i ukusi će se harmonično spojiti. U ovom receptu se umesto želatina koristi agar-agar prah koji će učiniti da se puding dobro stegne i bude fantastičan.

Preko pudinga možete dodati i malo izrendane crne čokolade ili mlevenih oraha. Iskoristite maštu i "začinite" slatkiš po želji vašeg čula ukusa.

Sastojci:

  • 4 jabuke
  • ½ šolje vode
  • 1 ipo šolja mleka
  • 1/2 šolje kondezovanog mleka
  • 1/2 kašičice agar agar praha
  • Šafran - 2 prstohvata natopljena u 1 kašiki vode
  • ¼ šolje sevkanih badema

Pročitajte još: Savet kuvara: Jedan neobičan sastojak kajganu može da učini savršeno pahuljastom

Priprema:

Jabuke oljuštite, očistite od semenki i iseckajte na kockice. Preporučuje se zlatni dešiles, a ne savetuje se upotreba tzelenih jabuka. U malu posudu dodajte 2 prstohvata šafrana i 1 kašiku vode, ostavite da odstoji 5 minuta. U šerpi postavljenoj na srednju vatru, pomešajte mleko i kondenzovano mleko. Kuvajte i ostavite mleko da lagano provri.

Drugu šerpu stavite na srednju vatru, dodajte agar-agar i ½ šolje vode. Pustite da se prah rastvori u vodi i neka odstoji 5 minuta. Dok mleko lagano provri, u blenderu miksajte jabuke iseckane na kockice sa ½ šolje vode, sve dok ne dobijete jedinstvenu kašu. Dodajte rastvorene agar-agar u mešavinu provrelog mleko i kondenzovanog mleka. Dobro promešajte, pa sklonite sa vatre.Zatim dodajte u smesu i kašu od jabuka i mešajte. Dobro izmešajte kako biste razbili grudvice. Ako volite slatko, dodajte još malo kondenzovanog mleka.

U mešavinu pudinga dodajte vodu sa šafranom, dobro promešajte. Dodajte seckane bademe i izmešajte. Pustite da se smeša hladi 5 minuta, pa sipajte u posudice ili čaše. Ostavite oko 2 sata da se stegne, a zatim uživajte u "njam" desertu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas