Oglas
· · Komentari: 0
POGAČA

Sa manje od pola kilograma BRAŠNA napravite pogaču i obradujte ukućane (Foto/Video)

Pogača se obično pravi za praznike, ali ovaj topli i meki hleb možete napravite bilo kada, jer se sprema za pola sata

Oglas

Najbolja pogača se pravi sa iskustvom, a za količinu sastoajka ne postoji savršena mera. Ukoliko prva pogača ne bude savršena - druga sigurno hoće!

Testo se dobro izmesi
Foto: A. M.

Pročitajte još: Skuvali ste supu? Spremite brzi sos od 4 sastojka i eto ručka! (Foto)

Potrebno:

  • 1/2 kvasca
  • 1 jaje
  • kašikica šećera
  • kašikica soli
  • 3 decilitara mleka i vode
  • 400 grama brašna
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Izbocka se viljuškom
Foto: A. M.

U šolju se stavi pola kvasca, kašikica šećera i šoljica toplog mleka. Kada kvasac "nadođe" zamesi se mekše testo.

U kvasac se uvek dodaje toplo mleko.

U posudu u kojoj se mesi testo sipa se jaje, dve kašike ulja, so, mleko i voda, kao i oko 300 grama brašna (prema potrebi). Kada se doda kvasac dobro se izmesi, a onda pokrije čistom kesom ili folijom i ostavi na toplom mestu (može i okruženo jastucima) da se udvostruči.

Kada se testo udvostruči pospe se brašno podasci i oformi se pogača veličine okrugle tepsije u kojoj će se peći. Testo se po površini izbocka viljuškom i nežno umije mlakom vodom. Stavi se u zagrejanu rernu na 220 stepni.

Pročitajte još: Zasladite se slatkišem koji se NE PEČE (Foto)

Pogača se peče od 15 do 20 minuta. Kada se ispeče, izvadi se i umije vodom, pa prekrije čistom krpom.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas