Oglas
· · Komentari: 0

SMUTIJI SU POSTALI NEZAOBILAZNI: Ovo su četiri fantastična recepta za zdraviji početak dana

Smuti je izuzetno zdrav multivitaminski napitak, nutricionistički hit u svetu koji je osvojio i naše podneblje.

1709983466_3769144_zeleni-smuti-shutterstock-1673884366_ff.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Vrlo se lako priprema - potrebno je da imate blender, voće i povrće, i da pustite mašti na volju.

- Smutiji su veoma ukusni, a zbog zanimljivog izgleda i teksture idealani su za decu koja inače odbijaju da jedu povrće. U smuti mogu da se dodaju žitarice, klice, može da se sprema sa jogurtom, mlekom, sokom, mineralnom vodom, ledom, a najbolje od svega je što mogu da se mešaju naizgled nespojivi ukusi (npr. banana i spanać) koji zapravo u ovom obliku imaju neodoljiv ukus. Uglavnom se koristi kao užina, mada postoje osobe koje ga konzumiraju kao glavni obrok - kaže Ivana Đurović, dijetetičar-nutricionista i otkriva nam 4 recepta za zdrave i ukusne smutije.

LJubičasti smuti

2 dl jogurta sjediniti sa šoljom borovnica, manjom bananom, par listova blitve i kašikom meda. Izmiksati, i u sadržaj dodati par zrna polena.

Vitaminska bomba

Izmiksati par listova spanaća, par rotkvica, šaku kukuruza, krišku avokada i 1 dl soka od paradajza. Konzumirati uz kriške limuna i listove celera.

Osvežavajući smuti

U blender staviti pola crvenog grejpa, pola žutog grejpa, pomorandžu, listove zelene salate i endivije. Izmiksati i posuti sa par listova sveže nane.

Zeleni smuti

Izmiksati šaku spanaća, kivi, bananu, kašičicu lanenog semena, kašičicu meda i 1 dl pirinčanog mleka.

(Kurir)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas