Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СМУТИЈИ СУ ПОСТАЛИ НЕЗАОБИЛАЗНИ: Ово су четири фантастична рецепта за здравији почетак дана

Смути је изузетно здрав мултивитамински напитак, нутриционистички хит у свету који је освојио и наше поднебље.

1709983466_3769144_zeleni-smuti-shutterstock-1673884366_ff.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Врло се лако припрема - потребно је да имате блендер, воће и поврће, и да пустите машти на вољу.

- Смутији су веома укусни, а због занимљивог изгледа и текстуре идеалани су за децу која иначе одбијају да једу поврће. У смути могу да се додају житарице, клице, може да се спрема са јогуртом, млеком, соком, минералном водом, ледом, а најбоље од свега је што могу да се мешају наизглед неспојиви укуси (нпр. банана и спанаћ) који заправо у овом облику имају неодољив укус. Углавном се користи као ужина, мада постоје особе које га конзумирају као главни оброк - каже Ивана Ђуровић, дијететичар-нутрициониста и открива нам 4 рецепта за здраве и укусне смутије.

Љубичасти смути

2 дл јогурта сјединити са шољом боровница, мањом бананом, пар листова блитве и кашиком меда. Измиксати, и у садржај додати пар зрна полена.

Витаминска бомба

Измиксати пар листова спанаћа, пар ротквица, шаку кукуруза, кришку авокада и 1 дл сока од парадајза. Конзумирати уз кришке лимуна и листове целера.

Освежавајући смути

У блендер ставити пола црвеног грејпа, пола жутог грејпа, поморанџу, листове зелене салате и ендивије. Измиксати и посути са пар листова свеже нане.

Зелени смути

Измиксати шаку спанаћа, киви, банану, кашичицу ланеног семена, кашичицу меда и 1 дл пиринчаног млека.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas