· · Komentari: 1
BAMIJA

Svi se na pijaci ČUDE čemu OVO služi, a mi imamo proveren RECEPT za SOČAN RUČAK! (FOTO)

Ovo omiljeno bliskoistočno jelo može da se sprema kao čorba, prilog ili uz ostalo povrće.

1596371053_Gotovabaamja.jpg
Foto: A. M.

Nažalost, bamija u Srbiji nije jeftina, pa je dovoljno kupiti pola kilograma, jer je to dovoljno za tri osobe. Treba birati što manju bamiju, jer što je veća to je starija, tvrđa i žilava.

Pročitajte još: ČEKAMO ih godinu dana: Napravite za 20 minuta KNEDLE SA ŠLJIVAMA (FOTO)

Sveža bamija Foto: A. M.

Sastojci:

  • 500 grama bamije
  • veliki crni luk
  • 2 paradajza
  • 300 grama filea
  • so, biber
  • 1 čena belog luka

Priprema:

Crni luk se očisti i sitno isecka, pa malo prodinsta u dubljoj šerpi. Svinjski file se iseče na kockice i prodinsta sa crnim lukom. Dinsta se oko 20 minuta, odnosno dok meso ne bude polugotovo.

Gotova je, uz mešanje, kada bamija omekne.

Bamija se dobr opere i tom prilikom se uklanjaju jače dlačice, iseče peteljka i prepolovi. Paradjz se oljušti, isecka sitno. Dva čena belog luka se iseckaju. Sve se to doda meso, kao i kašičica šećera i suvi začin po ukusu.

Pročitajte još: Dosta vam je SALATA? Evo pravog letnjeg osveženja iz ŠERPE koje se kuva 20 MINUTA (FOTO)

Bamija se krčka dok ne omekne. Povremeno mora da se promeša, jer može da se zalepi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.