Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУЧАК

ЧЕКАМО их годину дана: Направите за 20 минута КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА (ФОТО)

На северу Србије су позантије као гомбоце, а рецепт се преноси с генрације на генерацију.

1596193251_KnedleSaSljivama.jpg
Фото: А. М.
Oglas

Кнедле са шљивама су омиљено летње јело за које многе домаћице погрешно мисле да се тешко прави. Довољно је 20 минута и набавити квалитетне састојке.

Прочитајте још: Овом питом ћете СВЕКРВУ оставити БЕЗ РЕЧИ, а ТАЈНА је у декорацији (ФОТО)

Фото: А. М.

Састојци:

  • 18 шљива
  • 3 кромпира
  • 2 жуманцета
  • 200 брашна
  • со, шећер
  • презле
  • уље

Припрема:

Шљиве се оперу и из њих се извади коштица тако да се не поцепају скроз на пола.

Тесто може да се направи миксером, али су пасирка и руке сасвим довољни!

Кромпир се ољушти, исече на коцкице и скува, па направи пире. неке жене користе миксер, али то може да се уради пасирком. У згњечен кромпир се додају со и жуманца, па када се добро помеша додаје се брашно. Брашно се сипа све док тесто не престане да се лепи и направи се велика грудва.

Тесто је готово када престане да се лепи.

Кнедле се праве тако што се руком чупа комад, направи мала палачинкица и у њу убаци шљива. Малом кашикицом се у шљиву убаци мало шећера. Тестом се прстима направи кнедла. Када се заврше све кнедле скувају се. Кнедле су куване када испливају на површину.

За то време се у тигањ стави уље и када се угреје додају се презле. Мало се пропрже и почну да се убацују кнедле које су претходно оцеђене од воде. Кнедле се, на крају, уваљају у шећер.

Прочитајте још: Укусна СРЦА са ЧОКОЛАДОМ која ће свима измамити ОСМЕХ (ФОТО)

Неке домаћице уместо уља користе бутер. Друге уместо презли користе кекс. Треће додају прах шећер на крају и једу их као посластицу. Четврте уместо шљива користе мале кајсје. Како год их јели, ово јело ће увек имати култни статус.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas