Oglas
· · Komentari: 0

Devet greška koje pravimo kada spremamo PALAČINKE: Ako vam je uspevaju, obratite pažnju na ovo

Palačinke su mnogima omiljena poslastica

1695121896_shutterstock_1282339093.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Palačinke su jedna od najstarijih, ali i najednostavnijih poslastica koje se prave od osnovnih sastojaka. Naravno, uvek postoje neke cake koje će vam omogućiti da palačinke savršeno ispadnu, a iskusne domaćice su otkrile koje su to greške koje svi često prave, a lako mogu da se izbegnu.

Pogrešan tiganj

Da bi palačinke ispale kako treba potrebno je da koristite dobar tiganj. Nemojte ga ribati nakon upotrebe, nego isperite vodom i testo se neće lepiti. 

Ne koristite dobro ulje

Kada želite da podmažete tiganj za palačinke, nemojte da koristite margarin ili puter. Obavezno je ulje, a ono može da bude po želji.

Koristite varjaču umesto miksera 

Smesa za palačinke biće savršena ako sastojke sjedinite varjačom, a ne mikserom. Tako će biti mekše, dok sa mikserom možete da preterate, pa će palačinke biti gumene i žilave.

Preterano mešanje

Koliko god vam delovalo nelogično, grudvice u smesi su dobra stvar. Bitno je da sastojci budu dobro sjedinjeni, a ako se budete trudili da se rešite grudvica, smesa će opet biti loša, pa će palačinke ispasti gumene.

Previše šećera u smesi

Neke domaćice u smesu dodaju i vanilin šećer, ali previše ovog sastojka može učiniti da se palačinke lepe za tiganj. Samo budite umereni. 

Premazivanje tiganja

Tiganj lagano premažite uljem četkicom ili ubrusom, a kako biste osigurali da neće biti previše masne možete da dodate malo ruma u smesu.

Jaka vatra

Palačinke je najbolje pržiti na srednjoj ili nižoj temepraturi. Preterate li s jačinom, ne samo da mogu da zagore, nego mogu da ostanu nepečene u sredini. 

Samo se jednom okreću

Palačinke je bolje da dobro proverite dizanjem jednog kraja iz tiganja nego da ih okrećete po nekoliko puta jer okretanjem isto mogu da ispadnu tvrde i žilave. 

Premalo strpljenja

Nakon što ispržite palačinke, ostavite ih da odstoje desetak minuta kako bi omekšale.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas