Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Девет грешка које правимо када спремамо ПАЛАЧИНКЕ: Ако вам је успевају, обратите пажњу на ово

Палачинке су многима омиљена посластица

1695121896_shutterstock_1282339093.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Палачинке су једна од најстаријих, али и наједноставнијих посластица које се праве од основних састојака. Наравно, увек постоје неке цаке које ће вам омогућити да палачинке савршено испадну, а искусне домаћице су откриле које су то грешке које сви често праве, а лако могу да се избегну.

Погрешан тигањ

Да би палачинке испале како треба потребно је да користите добар тигањ. Немојте га рибати након употребе, него исперите водом и тесто се неће лепити. 

Не користите добро уље

Када желите да подмажете тигањ за палачинке, немојте да користите маргарин или путер. Обавезно је уље, а оно може да буде по жељи.

Користите варјачу уместо миксера 

Смеса за палачинке биће савршена ако састојке сједините варјачом, а не миксером. Тако ће бити мекше, док са миксером можете да претерате, па ће палачинке бити гумене и жилаве.

Претерано мешање

Колико год вам деловало нелогично, грудвице у смеси су добра ствар. Битно је да састојци буду добро сједињени, а ако се будете трудили да се решите грудвица, смеса ће опет бити лоша, па ће палачинке испасти гумене.

Превише шећера у смеси

Неке домаћице у смесу додају и ванилин шећер, али превише овог састојка може учинити да се палачинке лепе за тигањ. Само будите умерени. 

Премазивање тигања

Тигањ лагано премажите уљем четкицом или убрусом, а како бисте осигурали да неће бити превише масне можете да додате мало рума у смесу.

Јака ватра

Палачинке је најбоље пржити на средњој или нижој темепратури. Претерате ли с јачином, не само да могу да загоре, него могу да остану непечене у средини. 

Само се једном окрећу

Палачинке је боље да добро проверите дизањем једног краја из тигања него да их окрећете по неколико пута јер окретањем исто могу да испадну тврде и жилаве. 

Премало стрпљења

Након што испржите палачинке, оставите их да одстоје десетак минута како би омекшале.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas